Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Klan Polívků ovládl advent, kinům dominují české filmy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoční výzdoba, kam se podíváte, sváteční atmosféra na nás útočí ze všech stran. Není divu, že i o druhém adventním víkendu dali čeští diváci v kinech přednost rodinné komedii Vánoční příběh. Nová pohádka Největší dar sice obsadila druhé místo, kasovní trhák z ní ale nejspíš nebude.

Trailer filmu Vánoční příběhVideo: CinemArt

 
Článek

Vánoční příběh je hvězdně obsazená rodinná komedie. Těšit se v ní můžete na Karla Rodena či Jiřinu Bohdalovou v roli jeho matky, objeví se i komická dvojka Kaiser-Lábus nebo miláček divaček Vladimír Polívka.

Jeho slavný otec Bolek v roli Svarožice šéfuje pohanskému božstvu v pohádce Největší dar. Jednu z jeho „podřízených“ si zahraje i jeho dcera Anna Polívková, ve filmu se ale objeví i jeho exmanželka Chantal Poullain. Hlavní myšlenkou pohádky je, jak by to mohlo vypadat, kdyby se bohové začali plést lidem do života. Mocné zbraně, na které jsou i bohové krátcí, ale mají i obyvatelé malé valašské vesničky…

Foto: Bontonfilm, Bez zdroje

Bolek Polívka v roli boha Svarožice.

Třetí příčka patří marvelovce Black Panther: Wakanda nechť žije. Do první desítky se tentokrát dostalo celkem šest českých počinů - čtvrté místo patří Princezně zakleté v čase 2, šesté komediálnímu dramatu Grand Prix a vešly se i Hranice lásky a Il Boemo.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Vánoční příběh24 999
2.-Největší dar14 505
3.2.Black Panther: Wakanda nechť žije11 402
4.3.Princezna zakletá v čase 29 658
5.4.Divnosvět8 941
6.5.Grand Prix8 400
7.6.Menu3 371
8.7.Šoumen krokodýl2 601
9.14.Il Boemo2 378
10.9.Hranice lásky2 064

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Výběr článků

Načítám