Hlavní obsah

O adventu do kina: Vánočnímu příběhu konkuruje Největší dar. A všechny vyzve Avatar

Adventní čas je pro filmové tvůrce obdobím, kdy do kin posílají pohádky a (nejen) romantické komedie. V tom letošním sázejí i na tituly, které čekaly na svá uvedení rok, dva i tři kvůli pandemii.

Největší darVideo: Bontonfilm

 
Článek

Přesně měsíc před Štědrým dnem jde do kin Vánoční příběh režisérky Ireny Pavláskové.

Trailer k filmu Vánoční příběhVideo: CinemArt

Slibuje zábavné, dojemné situace plné rodinných vztahů. Zatímco u Skálů vládne známá herečka v podání Jiřiny Bohdalové, syna jí hraje Karel Roden, u Pazderků se přes neshody u svátečního stolu nakonec sejdou Jiří Lábus i Oldřich Kaiser, Jitka Sedláčková, Pavla Beretová, Máša Málková, Albert Čuba nebo Anna Fialová. A rodina Hynka Čermáka míří na hory, patří do ní i Jana Plodková, Jan Nedbal a Sara Sandeva. Prostě klasika s dobrými konci.

Ukradená vzducholoďVideo: Muzeum Karla Zemana

Poněkud nevánoční, ale tradiční je zase obnovená premiéra snímku Karla Zeman Ukradená vzducholoď. Je nově digitálně zrestaurovaná a svým příběhem, výjimečnou výtvarnou stránkou vás spolehlivě vrátí do dětství. Malým divákům zase ukáže, že kvalitní animace u nás byla dávno před kultem 3D pohádek. Do kin jde film 24. listopadu.

Foto: Bontonfilm, Bez zdroje

Pohádka Největší dar se točila z velké části na Valašsku

Prvního prosince se pak konečně dočkají milovníci pohádek. Největší dar režisérek Darii Hrubé, Marty Santovjákové Gerlíkové čekal téměř tři roky, než se dostal do kin. Vedle klasického příběhu o vítězství dobra nad zlem, o lásce vás zavede do čarokrásného kraje, na Valašsko. Asi není divu, že nejvyšším bohem je tam Bolek Polívka alias Svarožic.

Trailer k filmu AvatarVideo: Twentieth Century-Fox Film Corporation

Na fikci sází rovněž výpravný snímek, americký Avatar: The Way of Water. Režisér James Cameron vrátí diváky zpět do nádherného světa Pandory ve velkolepém a strhujícím dobrodružství plném akce. Po více než deseti letech se znovu setkáváme s Jakem Sullym, Neytiri a jejich dětmi, kteří stále bojují za to, aby se udrželi v bezpečí a naživu. Premiéru v českých kinech bude mít Avatar 15. prosince.

Tip:

Nestihli jste ještě vidět Il Boema režiséra Petra Václava? I ten se k vánočnímu času výjimečně hodí.

Il Boemo, trailerVideo: www.ilboemo.cz

A to nejen kvůli krásným kulisám, skvělé dobové hudbě, výpravným kostýmům, ale zkrátka proto, že je vážně dobrý. Ne náhodou usiluje o zisk amerického Oscara.

Přání k narozeninámVideo: Bioscop

A kdo touží po další várce romantiky, pohádek, ať si počká do ledna. Na začátek roku 2023 jsou (zatím) ohlášené premiéry Perinbaby a dvou světů režiséra Juraje Jakubiska a komedie režisérky Marty Ferencové Přání k narozeninám. I tyto tituly byly roky odkládané. Tak snad jim premiéry již vyjdou.

Anketa

Zajdete během adventu alespoň jednou do kina?
Ano
77,7 %
Ne
22,3 %
Celkem hlasovalo 618 čtenářů.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám