Hlavní obsah

Jmenuje se Amadeus a hraje malého Mozarta v českém filmu Il Boemo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je mu teprve třináct let, ale kariéru má již slušně rozjetou. Němec Philip Amadeus Hahn je považován za jedno ze zázračných dětí. Rodák z Düsseldorfu se již prosadil jako výjimečný muzikant, v českém filmu Il Boemo hraje malého Mozarta, který si nechává radit od skladatele Josefa Myslivečka.

Philip Hahn alias malý Mozart z filmu Il BoemoVideo: Novinky

 
Článek

Hahn koncem října navštívil Prahu, kde novinářům zahrál v Klementinu hned na několik hudebních nástrojů. Podpořil tím snímek režiséra Petra Václava, který právě boduje v českých kinech.

RECENZE: Vojtěch Dyk září ve filmu Il Boemo

Film

Hahn na sebe prozradil, že poprvé ke klavíru usedl už v roce, když mu první hodinu dala jeho máma, Annette, vystudovaná filozofka. Táta se živí jako obchodník. A v hudbě slaví úspěchy také jeho starší sestra Laetitia Hahn.

Foto: Il Boemo, Bez zdroje

Philip Hahn jako Mozart v českém filmu Il Boemo

Skutečně hrát, pod vedením pedagogů ve Frankfurtu nad Mohanem, pak začal ve čtyřech letech. Ve stejném věku měl i první velký veřejný koncert, zahrál na něm – jak jinak – opět Mozarta. Následovaly další hudební školy, mimo jiné ve švýcarském Curychu nebo v belgických Antverpách.

Foto: Il Boemo, Bez zdroje

Philip Hahn jako Mozart v českém filmu Il Boemo

Německý deník Bild o něm píše jako o zázračném dítěti, které má IQ 146 a hodlá být tím nejlepším ve všem, co dělá. Ostatně podobně se mu daří i ve škole. Na tu základní nastoupil již v pěti letech a záhy přeskočil jeden ročník. Jeho výjimečnosti, stejně jako výjimečnosti jeho sestry, si opakovaně všímají také jiná německá média, včetně televize ARD. Ta geniálním sourozencům věnovala zvláštní reportáž.

O Oscara se bude za Českou republiku ucházet Il Boemo, film s Vojtou Dykem

Kultura

Film Il Boemo je v českých kinech od října. ČR zastupuje také v bojích o amerického Oscara.

Reklama

Související témata:
Philip Hahn

Související články

RECENZE: Vojtěch Dyk září ve filmu Il Boemo

Vřelé přijetí v hlavní soutěži Mezinárodního filmového festivalu ve španělském San Sebastianu i na domácím Finále Plzeň má za sebou film scenáristy a režiséra...

Výběr článků

Načítám