Hlavní obsah

Filmové premiéry: Matka v trapu, Válka policajtů, Hlasy mrtvých, Max a Mája: Příběh lištiček a Případ Goldman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do českých kin vstupuje ve čtvrtek poměrně různorodý žánrový mix. Diváky se budou snažit oslovit dvě komedie: česká Matka v trapu a americká s názvem Zimní prázdniny, britský horor Hlasy mrtvých, francouzské krimi/drama Případ Goldman, slovenský thriller Válka policajtů i roztomilé vyprávění o netradiční lásce Max a Mája: Příběh lištiček.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Hlasy mrtvých

Iris zdědí po otci starobylý dům s hrozivým tajemstvím. Ve sklepě se ukrývá záhrobní čarodějnice, bytost, která se na požádání promění v kohokoliv, kdo už zemřel. Kvůli dávnému prokletí je démon pevně svázán s majitelem domu, jehož příkazy poslouchá. Iris se tak stane tím, kdo stojí mezi světem mrtvých a naším světem.

Její otec, předchozí pán čarodějnice, takovou moc využíval a poskytoval poslední útěchu pozůstalým. Pokud měl někdo odvahu postavit se smrti tváří v tvář, mohl se za peníze naposledy rozloučit s tím, koho ztratil. Spojení s mrtvými může ale trvat pouze dvě minuty…

Horor. Velká Británie, 2023, 94 min. Režie: Alberto Corredor. Hrají: Freya Allanová, Peter Mullan, Saffron Burrowsová, Ned Dennehy, Jeremy Irvine, Julika Jenkinsová

Hlasy mrtvýchVideo: Bontonfilm

Max a Mája: Příběh lištiček

Pár polárních lištiček Max a Mája žije v kraji plném sněhu a mají se rádi. A to tak moc, že očekávají narození liščátek. Proto se Max snaží přinést toho Máje co nejvíc na zub. Ale je to stále těžší. Vydává se proto dál a dál. A pak se to stane… Křup!!! A už ho odlomená ledová kra odnáší na moře, daleko od Máji. Oba najednou čelí všem možným výzvám, aby znovu našli cestu k sobě a dokázali, že láska dokáže překonat i nejchladnější bouři.

Max a Mája: Tak trochu jiný film o lásce

Film

Rodinný/pohádka/dobrodružný. Francie/Kanada/Itálie, 2023, 85 min. Režie: Guillaume Maidatchevsky

Trailer Max a Mája: příběh lištičekVideo: Donart Film

Matka v trapu

Hlavní hrdinka komedie Matka v trapu Sylvie (Petra Hřebíčková) má dobré místo v reklamní agentuře, pracovní úspěchy, krásné, vzorné děti a její manžel je známý malíř. Na první pohled štěstí. Jenže… je to pravda?

Šéf reklamky Karel (Bob Klepl) na Sylvii právě nahrnul několik nesplnitelných úkolů, do toho volali ze střední školy, aby vyřešila další z prohřešků syna a Sylviin manžel Tomáš (Jaroslav Plesl) je jako obvykle nedostupný, protože malování mu už pár let moc nejde.

Jana Švandová: Se svými partnery jsem si rozuměla, utekla jsem od nich jen dvakrát

Film

A všichni si zvykli, že Sylvie všechno vyřeší, zařídí, zaplatí. Jenže najednou se něco zlomí. To je přesně ta chvíle, kdy se vám chce od všeho utéct.

Komedie. Česko, 2024, 95 min. Režie: Hana Hendrychová. Hrají: Petra Hřebíčková, Lenka Vlasáková, Jana Švandová, Jaroslav Plesl, Bohumil Klepl, Martin Pechlát, Marek Němec, Elizaveta Maximová, Matyáš Svoboda, Leoš Noha

Matka v trapuVideo: Falcon

Případ Goldman

Paříž, listopad 1975. Odvolací slyšení krajně levicového židovského aktivisty Pierra Goldmana má začít. Odsouzený k doživotnímu vězení za čtyři ozbrojené loupeže, z nichž jedna měla za následek smrt dvou žen, odmítá obvinění z vraždy. Sledovaný soudní proces vytvoří z Goldmana romantickou postavu a hrdinu intelektuální levice, i když vztah s jeho mladým právníkem Georgesem Kiejmanem skřípe. Věčný provokatér, nepolapitelný a rtuťovitý Goldman uvrhne svůj vlastní proces do chaosu a riskuje rozsudek smrti.

Krimi/drama/historický. Francie, 2023, 115 min. Režie: Cédric Kahn. Hrají: Arieh Worthalter, Jeremy Lewin, Arthur Harari, Christian Mazzuchini, Stéphan Guérin-Tillié, Nicolas Briançon, Jerzy Radziwiłowicz, Didier Borga, François Favrat, Arthur Verret, Priscilla Lopesová, Chloé Lecerfová

Trailer k filmu Případ GoldmanVideo: Artcam Films

Válka policajtů

David proti Goliášovi. Asi tak by se dal popsat boj, který vede kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotářský policejní operativec, který se začátkem 90. let v divoké atmosféře východoslovenského podsvětí šikovně pohybuje na hraně zákona.

Válka policajtů. Thriller o východoslovenském podsvětí se pohybuje na hraně reality a fikce

Film

V křehké symbióze zde žijí lokální mafiánské gangy kryté tajnými dohodami se Slovenskou zpravodajskou službou (SIS), podnikatelé a místní policie, štědře odměňovaná za přivírání očí před zločiny. Mika nikomu nevěří, aby ho nemohl nikdo zradit, ale když mu je přidělen „neposlušný“ partner Igor Molnár (Juraj Loj), zjistí, že si jsou v mnohém podobní.

Akční/thriller. Slovensko, 2024, 150 min. Režie: Rudolf Biermann. Hrají: Alexander Bárta, Juraj Loj, Patrik „Rytmus“ Vrbovský, Róbert Jakab, Anežka Petrová, Marián Mitaš, Jakub Štáfek, Ady Hajdu, Annamária Janeková

Trailer Válka policajtůVideo: CinemArt

Zimní prázdniny

Profesor Hunham (Paul Giamatti) je člověk, kterého by žádný normální student nechtěl za učitele. Je to postarší osamělý mrzout žijící ve světě antické literatury a každým, kdo nemá podobné vidění světa, hluboce pohrdá. Mladík Angus (Dominic Sessa) je zase student, kterého by ve své třídě nechtěl žádný normální profesor. Ti dva na sebe zbyli v univerzitním kampusu o vánočních prázdninách.

Na „svatou“ trojici je doplňuje školní kuchařka Mary, která nemá na Vánoce náladu, protože se právě dozvěděla, že její syn padl ve válce ve Vietnamu. Ovšem zázraky se dějí a někdy stačí jen projevit trochu dobré vůle k tomu, abyste poznali, že lidé mohou být ve skutečnosti jiní, než jací se zdají na první pohled být.

Komedie/drama. USA, 2023, 133 min. Režie: Alexander Payne. Hrají: Paul Giamatti, Dominic Sessa, Da'Vine Joy Randolphová, Gillian Vigmanová, Carrie Prestonová, Tate Donovan, Michael Provost, Oscar Wahlberg, Brady Hepner

Trailer k filmu Zimní prázdninyVideo: CinemArt

RECENZE: Franta mimozemšťan postrádá smysl i humor

Kultura

RECENZE: Anthony Hopkins je v Jednom životě dokonalým Wintonem

Film

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám