Hlavní obsah

Jana Švandová: Se svými partnery jsem si rozuměla, utekla jsem od nich jen dvakrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Jana Švandová letos oslaví 77. narozeniny. Do hereckého důchodu se ale nechystá, naopak. Letos má práce nad hlavu. Před sebou má natáčení seriálů i premiéru filmu, který natočila v loňském roce. V rozhovoru pro Novinky se herečka rozpovídala nejen o své práci, ale také o útěku od partnerů i přibývajících letech.

Rozhovor s Janou ŠvandovouVideo: Marek Tereba, Novinky

 
Článek

S Janou Švandovou jsme se potkali při focení v jejím domovském Divadle Bez zábradlí. Jen tady účinkuje ve čtyřech představeních. Kromě toho točí tři seriály a chystá se na premiéru nové komedie.

„Nový rok prožívám opravdu úspěšně. Mám spoustu hezké práce. Dodělávám seriál Věčně mladí s panem režisérem Hřebejkem na Slovensku, do toho točím druhou sérii velmi úspěšného seriálu Sex O'Clock pro Voyo, to mě velmi baví, pracuji s mladými lidmi a je to strašně fajn,“ rozpovídala se herečka, která mimo zmíněné dále pokračuje také v natáčení seriálu Zoo.

Matka v trapuVideo: Falcon

Kromě toho se těší na únorovou premiéru snímku Matka v trapu. „To jsme točili loni v létě. Pro mě to byla moc hezká práce, protože jsem se zase setkala s úplně novými lidmi. Hraji tam maminku Petře Hřebíčkové, se kterou se známe a máme se moc rády, takže to fungovalo skvěle,“ prozradila Švandová.

Co se děje, když je Matka v trapu

Film

Kromě obou dam se ve filmu představí i Lenka Vlasáková, Jaroslav Plesl či Bohumil Klepl.

Herečka přiznala, že její Regina je ve filmu opravdu předpisová komediální matka. „Ona dává rady, které jsou často nepříjemné. Není to ale typicky ženský film. Je to i o mužích, o životě a o tom, co vás může potkat, přestože jste úspěšní,“ nastínila.

Foto: Petr Kozlík, Právo

Domovskou scénou herečky Jany Švandové je Divadlo Bez zábradlí.

Matkou v trapu je ve snímku Petra Hřebíčková, ta se ve své roli pokusí vymanit ze stereotypního života a také opustí rodinu. Pomocnou ruku jí v tom má podat její nová kamarádka, postava Lenky Vlasákové. Sama Jana Švandová prý podobné nutkání spíš neměla.

„Možná když jsem byla mladá, ale já vždy měla partnery, se kterými jsem si rozuměla, bylo mi s nimi dobře a vážila jsem si jich, takže jsem od nich utekla jen dvakrát v životě,“ prozradila s úsměvem.

Je těžké utéct od partnera

„Je to ale dost těžké takto utéct nejen od partnera, ale hlavně od dětí, protože matka k nim má silnou fixaci a často to nemusí dopadnout dobře. Žena musí mít ohromnou sílu to udělat a dokázat jim, že bez ní to nejde,“ řekla herečka.

Foto: Voyo Originál

Jan Révai a Jana Švandová v první sérii seriálu Sex O'Clock

Herečka v rozhovoru rovněž nastínila, v jakém duchu se ponese pokračování seriálu Sex O'Clock. První série odvysílaná v loňském roce se setkala s velkým diváckým ohlasem.

„Moje postava Gréta na sebe na konci první série prozradila, že není úplně svatá, že muž, se kterým žila, není otcem její dcery, v další sérii se to všechno rozvine, diváci se dozvědí, kdo to je. Ta postava mě moc baví,“ přiblížila.

Svůj věk si dnes herečka nepřipouští, naopak se snaží si život užívat. „To je život, ale to číslo je strašný. Já když si vzpomenu na své mládí a někdo mi řekl, že je mu přes sedmdesát, tak to pro mě byl už nezajímavý člověk. Mně moje teta, která v padesáti oslepla, říkávala, že každý věk je krásný a je jen na tobě, jak si ho užíváš,“ dodala.

Jana Švandová: Nerada dávám k Vánocům zbytečnosti

Vánoce

Uljana Donátová: Byla bych ráda, aby si ženy uvědomovaly svou hodnotu

Styl

Reklama

Výběr článků

Načítám