Hlavní obsah

Max a Mája: Tak trochu jiný film o lásce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sníh, mráz, ledové moře a dvě polární lišky Max a Mája. Čekají mladé, proto Mája potřebuje dobrou stravu. Max se ji vydává hledat - najednou se s ním ale utrhne kra a odnáší ho pryč na hluboké moře, daleko od Máji. Režisér Guillaume Maidatchevsky natočil rodinný film o lásce, odvaze a touze. Ale jinak, hlavními hrdiny snímku Max a Mája: příběh lištiček jsou zvířata, scenérii tvoří daleký kanadský sever.

Trailer Max a Mája: příběh lištičekVideo: Donart Film

 
Článek

„Nápad na film vznikl asi před pěti lety. Tehdy mě v Kanadě zaujal novinový článek, ve kterém byla fotografie malé polární lišky, která uvázla na kusu driftujícího ledovce. Rybáři vyprávěli příběh o tom, jak třesoucí se zvíře objevili a vyzvedli. Aby ho zahřáli, dali ho před vypuštěním do bedny. Když jsem příběh četl, přemýšlel jsem, odkud se liška vzala, jaký byl její původ a co s ní bude. Na základě tohoto skutečného příběhu jsem založil ten svůj. Pro mě v sobě nese velmi silnou dramaturgii, a to je přesně to, co při natáčení filmu hledám,“ řekl Guillaume Maidatchevsky.

Foto: Donart Film

Maxe odnáší ledová kra.

Film natáčel v Yukonu v Dawson City (ve filmu nazvaném Jack City), kde žil americký spisovatel Jack London. Tam také napsal své Volání divočiny. V této oblasti na severu Kanady klesají teploty šest měsíců v roce až k minus 40 stupňům.

Vynálezce: Leonardo da Vinci promluví hlasem Jiřího Korna

Kultura

„Nejnáročnější bylo natáčení scén přímo ve městě. Pro polární lišky je to totiž neznámé prostředí, které je pro ně velmi znepokojivé a nepřátelské. Celé noční natáčení v Dawson City bylo velmi komplikované, protože na lišky působilo mnoho podnětů: pach lidí, psů a vlků. Když jsme natáčeli, přišel do města vlk, potuloval se kolem a hledal zatoulané psy. Tak jsem přišel na nápad, zařadit do filmu scénu souboje vlků se psy,“ vysvětlil režisér.

Snímek do českých kin vstoupí 22. února.

RECENZE: Film To se mi snad zdá táhne skvělý Nicolas Cage

Film

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám