Hlavní obsah

Filmové premiéry: Abigail, Prázdniny s Broučkem, Jak zachránit draka, Papežův zákon, Občanská válka a Volání Antarktidy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi pestré dny čekají na diváky v českých kinech. Míří do nich dokumenty, horor, komedie, ale i pohádka. Milovníci tuzemské produkce, letních teplot a dovolené se mohou těšit třeba na Prázdniny s Broučkem. Dojede krásný červený karavan až k moři?

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Abigail

Krást cizí děti je odporný zločin. Krást děti mocných zločinců je navíc nebetyčná hloupost. Jenže říkejte to partě darebáků, kterým se nechce živit poctivou prací, a tak přijmou zdánlivě hodně snadnou práci – unést dceru jakéhosi boháče, čtyřiadvacet hodin ji pohlídat, než zoufalý taťka zaplatí padesátimilionové výkupné, shrábnout prachy a jít domů. A vážně to půjde tak hladce?

Horor/thriller. USA, 2024, 117 min. Režie: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett. Hrají: Melissa Barreraová, Dan Stevens, Kevin Durand, Kathryn Newtonová, Alisha Weirová…

Trailer filmu AbigailVideo: Universal Pictures

Daaaaaalí!

Je hravý a místy velmi vtipný fiktivní dokument se spletitým dějem, který se skládá z překrývajících se snových sekvencí, nepředvídatelných skoků v čase a kde samotného umělce ztvárňuje pět různých herců. Nervózní lékárnice, která se stala novinářkou, musí vymýšlet stále důmyslnější finty, aby jí Dalí, který si na oplátku klade stále bizarnější požadavky, poskytl slíbený rozhovor.

RECENZE: Film o Salvadoru Dalím maluje nekonečný surreálný sen

Film

Komedie/drama. Francie, 2023, 77 min. Režie: Quentin Dupieux. Hrají: Anaïs Demoustierová, Edouard Baer, Jonathan Cohen, Gilles Lellouche, Pio Marmaï, Didier Flamand, Romain Duris…

Trailer Daaaaaalí!Video: Film Europa Media Company

Jak zachránit draka

Ve starověké Číně byli draci a lidé přáteli, ale lidská chamtivost ukončila jejich spojenectví a tato kouzelná stvoření se stala kořistí. Posledního z nich teď drží v zajetí krutý císař. Jednoho dne krmení drakovi přinese malá sirota jménem Ping a brzy se ukáže, že ona je tou vyvolenou, která jediná ho může zachránit.

Na jejich cestě za svobodou je pronásleduje zlý čaroděj a lovec draků. Tito nepravděpodobní spojenci se však musí naučit pomáhat si a chápat jeden druhého.

Animovaný. Španělsko/Čína, 2024, 99 min. Režie: Salvador Simó, Li Jianping…

Trailer filmu Jak zachránit drakaVideo: Forum Film

Občanská válka

Adrenalinová jízda po rozvrácené Americe blízké budoucnosti, která balancuje na ostří nože.

Akční/drama. USA/Velká Británie, 2024, 109 min. Režie: Alex Garland. Hrají: Kirsten Dunstová, Jesse Plemons, Nick Offerman, Cailee Spaenyová…

Trailer filmu Občanská válkaVideo: Vertical Entertainment

Papežův zákon

Píše se druhá polovina devatenáctého století a rozbouřenou Itálií zmítají revolucionářské změny. Jedné noci vtrhne do domu židovské rodiny Mortarových papežská garda s rozkazem zmocnit se šestiletého Edgarda.

Chlapec byl totiž údajně tajně pokřtěn a dle zákona tak nyní náleží katolické církvi. Na pozadí mnohaletého boje o sjednocení Itálie, kdy se postavení církve a její moc otřásá v základech, bojuje Edgardova rodina za spravedlnost a navrácení uneseného syna. Papež je však silným soupeřem.

Drama/historický. Itálie/Francie/Německo, 2023, 125 min. Režie: Marco Bellocchio. Hrají: Barbara Ronchiová, Fabrizio Gifuni, Filippo Timi, Fausto Russo Alesi, Corrado Invernizzi, Leonardo Maltese, Paolo Pierobon, Marco Golinucci…

Trailer filmu Papežův zákonVideo: Aerofilms

Prázdniny s Broučkem

Kdo by někdy nechtěl vyrazit na rodinnou dovolenou krásným červeným karavanem po dědovi? Bára Poláková coby dobrodružná máma dvou dětí a nadšená food blogerka řekne této výzvě ano.

Její manžel, kterého si zahrál Lukáš Příkazký, dobrodružné nadšení ani trochu nesdílí. Ale když máme vedle sebe někoho, koho máme rádi, je úplně jedno, kde zrovna jsme. Celá rodina proto nakonec vyrazí na letní dovolenou k moři obytňákem. A přesto, že je Jadran doslova na dosah, cesta se může pořádně protáhnout.

Komedie. Česko, 2024, 87 min. Režie: Jiří Matoušek. Hrají: Barbora Poláková, Lukáš Příkazký, Michal Isteník, Martin Sobotka, Tomáš Jeřábek, Pavel Zedníček, Pavel Nový, Marie Ludvíková, Patrik Děrgel…

Trailer filmu Prázdniny s BroučkemVideo: Bontonfilm

Ten, co slaví každý den

Na pozadí příběhu jednoho z nejvýznamnějších extrémních sportovců v historii České republiky Michala Marošiho natočil režisér Martin Vrbický celovečerní dokument o osudu celé generace lidí, která upsala život horským kolům a dalším extrémním sportům. Před kamerou se tak vystřídaly legendy, jako jsou Tomáš Slavík, Michal Prokop, Eva Adamczyková nebo Kanaďané Richie Schley a Brett Tippie.

Dokumentární. Česko, 2024, 65 min. Režie: Martin Vrbický. Hrají: Michal Maroši, Tomáš Slavík, Eva Adamczyková…

Trailer filmu Ten, co slaví každý denVideo: Aerofilms

Vězení dějin

Film režisérů Jana Gogoly ml. a Matěje Hrudičky, poprvé uvedený na MFDF Ji.hlava 2023, provází diváky areálem uherskohradišťské věznice a skrze setkání lidí z různých generačních, ideových a sociálních světů propouští dějiny na svobodu. Desítky let uzavřená věznice na diváka dýchne atmosférou politických procesů minulého století, ale její prázdnotu lze zároveň naplnit zkušeností, že dějiny vytváří každý z nás.

Dokumentární. Česko, 2023, 92 min. Režie: Jan Gogola ml., Matěj Hrudička. Hrají: Jiří Svoboda, Jiří Pavlica, Vladimír Kokolia…

Trailer filmu Vězení dějinVideo: Aerofilms

Volání Antarktidy

Těch několik tisíc kilometrů dělící Patagonii od jižního pólu je pro dobrodruhy fascinující a hypnotickou poutí. Někteří mluví i o závislosti, kdy se do vás Antarktida doslova zakousne. Luc Jacquet, režisér oscarového snímku Putování tučňáků, je závislý už třicet let. Tentokrát přichází s vizuálně podmanivým dobrodružstvím a předkládá před nás obrazy, které nejdou vyjádřit slovy.

Dokumentární. Francie, 2023, 83 min. Režie: Luc Jacquet

Trailer filmu Volání AntarktidyVideo: Bohemia Motion Pictures

RECENZE: Stíny v mlze II. jsou dobrá detektivka

TV a streaming

RECENZE: Z Milionáře z chatrče se stal pořádně akční Opičí muž

Film

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám