Hlavní obsah

České seriály 2022: Divoké devadesátky, úchylný guru i vraždící sestřička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S novým rokem 2022 se blíží i nové české série. Všechny televize mohutně investují do původní tvorby. Kvalita se předem těžko odhaduje, ale jisté je jedno - bude se hodně vraždit.

Foto: TV Nova

Anna Fialová v sérii Guru

Článek

Už 4. ledna začne TV Nova vysílat další kriminálku – Odznak Vysočina. Tým vyšetřovatelů povede zkušená policistka Dana Skálova (Monika Hilmerová), které sekunduje její mladší kolegyně Kateřina Vlčková (Simona Zmrzlá). Ty doplňuje drsňák Petr Bach (Martin Hofmann), bývalý lékař Karel Šmíd (Michal Suchánek) a nováček Vašek Kocián (Patrik Děrgel). Režírovat budou Pavel Soukup a Andy Fehu.

Foto: Michaela Feuereislová

Simona Zmrzlá

Na Voyo se 14. ledna objeví zlý guru Vojta Kotek, který sexuálně zneužívá své studentky. Mladá Alice uvěří lidem kolem tantrické lektorky Kláry a jejího guru. Ti ji ale jen zneužijí. Alice se pak pokouší svému okolí dokázat, že ona není viníkem, jak by se na první pohled mohlo zdát, ale obětí.

Foto: TV Nova

Vojtěch Kotek

Hlavní role v sérii Guru mají Anna Fialová, Zuzana Stivínová nebo Kristýna Podzimková. Režie Biser A. Arichtev.

Prima připravila na začátek roku rodinný seriál  Zoo, kde hraje Eva Burešová „Viki“ Janečkovou, chůvu dětí v rodině soudce a zpěvačku, a Michaela Pecháčková Sidonii, dědičku sklářského impéria.

Foto: Prima

Eva Burešová a Štěpán Benoni v seriálu Zoo

Sidonie odmítne prestižní školu v Americe a uteče za láskou. Bez vědomí rodičů (Sabina Laurinová a Marek Taclík) pracuje v zoologické zahradě. I Viktorie řeší osobní život a snahu o hudební kariéru. V dalších rolích si zahráli Lucie Polišenská, Pavla Tomicová, David Gránský a Štěpán Benoni.

Filmový rok 2022. Svěrák, Krotitelé duchů, Avatar 2 i thriller s Rodenem

Film

Česká televize má připraveno několik původních seriálů. Do devadesátých let se vrací série Devadesátky Petra Bebjaka. Na pražské 1. oddělení nastoupí nový vyšetřovatel Kozák (Kryštof Bartoš). Václav Plíšek (Martin Finger) novému kolegovi nevěří, ale musí spolupracovat. Na scénáři se podílel známý kriminalista Josef Mareš.

Komedii slibují tvůrci rodinného seriálu Špunti na cestě s Miroslavem Donutilem, Jiřím Langmajerem, Tatianou Dykovou a Davidem Novotným.

Foto: Česká televize

Klára Melíšková

Minisérie Podezření scenáristy Štěpána Hulíka připomíná skutečné události, o kterých média mnohokrát informovala. Zdravotní sestra, kterou hraje Klára Melíšková, je obviněna z vražd pacientů. Protože přepracovaná zdravotnice není na lidi příjemná, dělají z ní monstrum. Bulvár má hned jasno, ale přímé důkazy chybějí.

Kriminální série Radima Špačka a scenáristy Zdeňka Zapletala Stíny v mlze se odehrává v Ostravě. Vyšetřovat budou Petra Špalková a Jiří Vyorálek.

Reklama

Výběr článků

Načítám