Hlavní obsah

Seriály 2022: Netflix, HBO i Amazon mají nabito

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světové streamovací platformy investují stále více do seriálů. V příštím roce uvedou řadu novinek, kterým vévodí ohromný projekt Pán prstenů, nejdražší seriál všech dob.

Rod draka - trailerVideo: HBO

 
Článek

Během příštího roku má mít premiéru Rod draka, další velkorozpočtová fantasy na HBO Max. Přesné datum není známo. Vychází z díla George R. R. Martina, které adaptoval Ryan Condal. Odehrává se 200 let před dějem Hry o trůny, kdy se rozpoutala válka o trůn mezi Aegonem II. a Rhaenyrou.

Foto: HBO

Emma D'Arcy a Matt Smith

Pán prstenů (2. září Amazon Prime Video) může být největším trhákem, nebo také největším zklamáním roku 2022, protože očekávání fandů jsou ohromná. Píše se o něm už roky a ví se, že jde o nejdražší seriál všech dob. Celkový rozpočet překročí miliardu dolarů.

Ačkoliv se série jmenuje Pán prstenů, s dílem spisovatele JRR Tolkiena to nemá téměř nic společného. Drama se odehrává tisíc let před původním příběhem, postavy jsou jiné, zápletky také. Scénář může být kvalitní, někteří fandové už ale projekt odsuzují jako drzý způsob, jak mohou producenti vymlátit peníze ze jména zesnulého autora, který se nemůže bránit.

Trailer seriálu Euphoria

Druhou sezónu seriálu Euphoria uvede HBO Max 10. ledna. Vrací se Zendaya a postupně přibudou i nové postavy jako Cassie (Sydney Sweeneyová), Maddy (Alexa Demieová), Kat (Barbie Ferreirová) a Nate (Jacob Elordi).

Zpět je také úspěšný Ozark. Čtvrtá série začne na Netflixu 21. ledna. Jde o thriller o finančním poradci Martinovi (Jason Bateman), který se zaplete do riskantního obchodu s drogovým kartelem. Ohrozí životy celé rodiny a prchá z Chicaga na venkov. Situaci tím však nevyřeší.

Trailer seriálu Ozark

Intriky, lži, manželské krize, tajemství a černý humor slibují tvůrci seriálu Everyone lies, který uvede Movistar + 28. ledna. Hlavní role dostali Leonardo Sbaraglia, Irene Arcosová, Natalia Verbekeová, Juan Diego Botto a Ernesto.

Apple TV plus chystá seriál The Afterparty také na leden. Na setkání absolventů univerzity dojde k záhadné vraždě. Každá epizoda pak ukáže osudnou noc z pohledu jiné postavy.

Trailer seriálu The Afterparty

V březnu začne série Shining Vale (Starzplay). Courtney Coxová z Přátel hraje matku rozhádané rodiny. Přestěhují se do domu v malém městečku, kde došlo k tragickým událostem. Ona něco tuší, ale všichni ji považují za blázna.

Operation Oil Spill se má během příštího roku objevit na službě Amazon Prime Video. Protagonistou minisérie je Alex Gonzalez a příběh vypráví o narkoponorce, která měla do Evropy dopravit tři tuny drog, ale byla zachycena.

Pátá řada seriálu The Crown pokračuje v odhalování života královské rodiny s novými herci. Imelda Stautonová ztvární Alžbětu 2., Dominic West prince Charlese a Elizabeth Debická princeznu Dianu. Děj se bude točit hlavně kolem rozchodu Diany s Charlesem.

Odpočívej v pokoji. Slavná černá komedie z pohřebáku má pokračovat

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám