Hlavní obsah

10 tipů na westernové snímky, s nimiž zažijete večer s lovci lidí a bandity

Novinky, mim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děje westernových snímků nebývají moc složité, filmy většinou stojí na konverzacích, přestřelkách a atmosféře prostředí zaprášených stepí a salonů, kde pistolníci konzumují alkohol a vyhledávají společnost lehkých žen. I tak mají ale westerny něco do sebe. Nesou stopy starých časů, kdy muž s koltem u pasu a slámou v zubech byl terno. Vybrali jsme deset westernových snímků, se kterými si užijete napínavý večer.

Foto: MFFKV

Limonádový Joe

Článek

1. Hodný, zlý a ošklivý

Sentenza (Zlý) hledá vojáka Jacksona, který ukryl kopu zlata na neznámém místě. Jackson zemře dřív, než ho Sentenza najde, ale před smrtí své tajemství ještě stihne prozradit banditovi Tucovi (Ošklivý) a jeho kamarádovi Joeovi (Hodný). Tihle tři pak spolupracují, aby se k pokladu dostali. Hlavní role ztvárnili Clint Eastwood, Eli Wallach a Lee Van Cleef. Snímek režíroval Sergio Leone, premiéru měl v roce 1966 a jedná se o závěrečný díl trilogie. Předchozími filmy byly Pro hrst dolarů a Pro pár dolarů navíc.

Jaké filmové premiéry nás čekají v roce 2020?

Film

2. Tenkrát v Hollywoodu

Režisér Quentin Tarantino do svého filmu Tenkrát v Hollywoodu, který měl premiéru v roce 2019, obsadil dva hollywoodské krasavce – Leonarda DiCapria a Brada Pitta. Leo hraje béčkového westernového herce, jehož sláva vyhasíná, a Brad jeho kaskadéra a kamaráda. Další rovinou snímku je vražda Sharon Tateové, manželky Romana Polanského, kterou v roce 1969 těhotnou zabila Mansonova rodina. To by ale nebyl Quentin, aby to nepřevyprávěl po svém.

Filmy, které měly premiéru v roce 2019 a stojí za to, je vidět

Film

3. Sedm statečných

Na vesnici Ixcatlan útočí banditi a každý rok ji připraví o většinu sklizně. Jednoho dne už toho místní mají dost a najmou si střelce, který do party přibere dalších šest statečných a společně se jmou vesnici ochránit. Režisér John Sturges film natočil v roce 1960, hlavní role obsadili Yul Brynner, Steve McQueen, Horst Buchholz, Charles Bronson, Robert Vaughn, Brad Dexter a James Coburn.

10 snímků s drsňákem Brucem Willisem, které vám zajistí akční večer

Film

4. Limonádový Joe aneb Koňská opera

Komediální muzikál byl natočen v roce 1964 režisérem Oldřichem Lipským. V hlavních rolích se objevili Karel Fiala, Miloš Kopecký, Květa Fialová nebo Olga Schoberová. Jako v každé české veselici je děj pěkně zamotaný. Limonádový Joe přesvědčí obyvatele Stetson City, aby přestali pít whisky a začali konzumovat kolalokovou limonádu. Získá si tak srdce mladé Winnifred i protřelé salonní zpěvačky, které se říká Tornádo Lou. Která z nich nakonec získá jeho lásku a jak to dopadne s místními pistolníky?

Nuda? Vyberte si film z těchto deseti komedií a pobavíte se

Film

5. Tenkrát na Západě

Ovdovělý farmář Brett McBain se třemi dětmi si vzal bývalou prostitutku Jill, která chce na farmě začít nový život. Než však Jill dorazí, její nová rodina je vyvražděna kvůli pozemkům, které vlastní. Jill jakožto dědička se ocitá ve smrtelném nebezpečí. Westernová klasika byla natočena v roce 1968 režisérem Sergiem Leonem. Ve skoro tříhodinovém filmu si ústřední dvojici zahráli Henry Fonda a Claudia Cardinalová.

10 tipů na kultovní filmy, které byste měli vidět

Film

6. Butch Cassidy a Sundance Kid

Bandité Butch a Sundance přepadnou Union Pacific Express, a to hned dvakrát. Při druhém pokusu je ale překvapí strážci zákona. Podaří se lumpům uniknout? Režisér George Roy Hill v roce 1969 představil toto westernové drama s Paulem Newmanem a Robertem Redfordem v hlavních rolích.

10 akčních filmů, které vás vytrhnou z nudy všedního dne

Film

7. Nespoutaný Django

Opět film Quetnina Tarantina. Režisér toto westernové drama natočil v roce 2012. V hlavních rolích se představili Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washingtonová a Samuel L. Jackson. A děj? Django je otrok, který dostane šanci vykoupit si svobodu výměnou za to, že pomůže lovci lidí najít trojici vrahounů. Při té příležitosti objeví i svou manželku, která je otrokyní u jednoho farmáře. Jenže ten ji rozhodně nechce nechat jít...

10 tipů na snímky s oscarovým hercem Leonardem DiCapriem

Film

8. Osm hrozných

A zase Quentin Tarantino! Westernový thriller natočil v roce 2015. Do hlavních rolí obsadil Samuela L. Jacksona, Kurta Russella, Jennifer Jason Leighovou, Waltona Gogginse, Demiána Bichira, Tima Rotha, Michaela Madsena a Bruce Derna. Osm pocestných včetně lovců lidí, zajatkyně a party podivínů uvízne ve sněhové bouři v dřevěnici u Minnie. Dožijí se rána?

10 filmů od Quentina Tarantina, které stojí za to zhlédnout. Pulp Fiction je jasné, ale co dál?

Film

9. Pro pár dolarů navíc

Režisér Sergio Leone byl mistrným tvůrcem filmových westernů a Pro pár dolarů navíc je jedno z jeho děl. Premiéru měl tento snímek v roce 1965, zahráli si v něm například Clint Eastwood, Lee Van Cleef a Gian Maria Volonté. Děj popisuje dva lovce odměn, kterak se snaží dopadnout jednoho lupiče.

4 tipy na snímky s vlky: Dobrodružná dramata o divokých zvířatech a lidech

Film

10. Poklad na Stříbrném jezeře

Vinnetou, Old Shatterhand a jejich přátelé chrání poklad před chamtivými trampy. Dobrodružný western natočil v roce 1962 režisér Harald Reinl podle knihy Karla Maye. V hlavních rolích se představili Lex Barker, Pierre Brice, Herbert Lom, Götz George nebo Karin Dorová.

10 filmů, ve kterých si vás získá Morgan Freeman

Film

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám