Hlavní obsah

10 tipů na animované filmy pro malé i velké diváky

Novinky, mim

Máte zálusk na dobrý animovaný film? Jestli ano a nemůžete si z nepřeberného množství, které existuje, vybrat, můžete vyzkoušet film z našich osvědčených tipů. Zaručujeme, že u těchto snímků se nudit nebudete!

Foto: Disney

Coco

Článek

1. 12 úkolů pro Asterixe

Snímek vycházející z komiksů v roce 1976 natočili René Goscinny, Albert Uderzo a Henri Gruel. V tomto příběhu dá Caesar Galům dvanáct úkolů, které když splní, stanou se vládci Říma, a když ne, musí se Caesarovi podrobit. Galům na pomoc přispěchají Asterix a Obelix, kteří mají díky kouzelnému lektvaru nadlidskou sílu.

Jaké filmové premiéry nás čekají v roce 2020?

Film

2. Shrek

Zelený obr s tykadly Shrek je sice protivný samotář a páchne, ale i tak mu osud nachystá krásnou princeznu a půl království k tomu. Jen zakletou Fionu musí vysvobodit od draka (pomáhá mu upovídaný Oslík) a vlastně ji původně má přivést někomu jinému, ale to by nebyla pohádka od DreamWorks, aby se vše nezamotalo. Film o kouzelné říši s vtipnými dialogy a písničkami v roce 2001 natočili režiséři Vicky Jenson a Andrew Adamson.

Živoucí Sněhurka ze Shreka? Papoušek zaútočil na její povel

Koktejl

3. Princezna Mononoke

Japonské pohádky jsou opravdu kouzelné, zvlášť ty od režiséra Hajao Mijazakiho, který v roce 1997 natočil i tento kus vyprávějící o boji mezi lidmi a zvířecími božstvy. Nechybí ani příběh lásky, a sice mezi princeznou Mononoke a válečníkem Ashitakou.

Filmy, které měly premiéru v roce 2019 a stojí za to, je vidět

Film

4. Coco

Příběh odehrávající se v Mexiku kolem doby Día de los Muertos, tedy místního Halloweenu, natočili v roce 2017 režiséři Lee Unkrich a Adrian Molina. Miguel touží stát se uznávaným hudebníkem, ale v jeho rodině je hudba zakázaná. Malý chlapec neví proč, ale odpověď najde v Říši mrtvých, kam se omylem dostane. Díky Hectorovi, se kterým se tam seznámí, odhalí rodinné tajemství. Snímek plný písní získal Oscara za animovaný film.

10 italských filmů, které vás rozesmějí i rozpláčou

Film

5. Sněhurka a sedm trpaslíků

Už v roce 1937 vznikla klasická disneyovská pohádka o spanilé princezně, kterou vyžene z domu zlá macecha a která najde útočiště v lese u sedmi trpaslíků. Pohádku natočil režisér David Hand.

Julia Robertsová hraje zlou královnu ve Sněhurce

Kultura

6. Lví král

Devadesátá léta byla rájem pro pohádky od Walta Disneyho. Jednou z nich je i Lví král natočený roku 1994 režiséry Rogerem Allersem a Robem Minkoffem. Příběh ze lví říše vypráví o králi Mustafovi, jeho synovi Simbovi a podlém Scarovi, který tolik touží po získání trůnu, že se nebojí uchýlit k zabití bratra.

10 tipů na filmy s 3D efekty: Avatar, Avengers i TRON

Film

7. Jak vycvičit draka

Animovaná komedie od režisérů Chrise Sanderse a Deana DeBloise z roku 2010 se odehrává na Severu. Hlavním hrdinou je Viking Škyťák, který není drsný jako ostatní, a je tak trochu vyvrhel. Musí skolit draka, aby by byl vzat mezi dospělé, jenže když zvíře zraní a má ho dorazit, vznikne nečekané přátelství.

7 filmů o autech, které má smysl vidět, i když nejste fanda sporťáků

Film

8. Hledá se Nemo

V roce 2003 režiséři Andrew Stanton a Lee Unkrich natočili příběh o rybičce Nemovi, který je unesen a jeho otec Marlin a ryba Dory se ho vydají hledat. Cestu jim znesnadňují lidi i obyvatelé oceánu. Snímek získal Oscara za nejlepší film.

Film Sněžný kluk se nebude kvůli čínské propagandě promítat ani v Malajsii

Zahraniční

9. Stvoření světa

I v Česku vznikají krásné animované pohádky. Mezi nimi vyniká Stvoření světa z roku 1957, který natočil Eduard Hofman. Filmem, který popisuje vznik planety Země od sopek až po člověka, provádí zvučný hlas Jana Wericha.

10 tipů na snímky o ufonech, vesmíru a nadpřirozených jevech

Film

10. Spider-Man: Paralelní světy

V dnešní době hraných komiksových filmů se možná zdálo, že natočit animované zpracování Spider-Mana není dobrý nápad, ale opak se ukázal pravdou. Spider-Man: Paralelní světy natočený v roce 2018 režiséry Bobem Persichettim, Peterem Ramseym a Rodneym Rothmanem byl trhák. Snímek, který získal Oscara za animovaný film, je o dospívajícím chlapci z Brooklynu Milesi Moralesovi, který prozkoumává paralelní světy.

Pavoučí muž zdolal mrakodrap na Filipínách

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám