Hlavní obsah

Pavoučí muž zdolal mrakodrap na Filipínách

Francouz Alain Robert, přezdívaný kvůli své zálibě zlézat výškové budovy Spider-man, tedy Pavoučí muž, v úterý pokořil další mrakodrap, tentokrát na Filipínách. Vyšplhal na 217 metrů vysokou budovu v Manile, napsala agentura DPA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Francouzský Pavoučí muž zdolal mrakodrap na FilipínáchVideo: Reuters

 
Článek

Na vrcholu mrakodrapu GT International Tower na něj už čekali policisté. Proslulého adrenalinového sportovce zadrželi dříve, než se stačil vydat stejnou cestou po prosklené fasádě dolů; podobně jako při předešlých takových „dobrodružstvích“ v jiných částech světa. Manilští strážci pořádku pavoučího Francouze zadrželi, protože podle nich po budově lezl bez dovolení.

Foto: ČTK/AP

Robert ve svých 56 letech zdolal o něco méně než 217 metrů, na vrcholu už na něj čekali policisté.

Loni v říjnu 56letého extrémního sportovce zatkli v Londýně na střeše 230 metrů vysokého mrakodrapu Heron Tower s odůvodněním, že „veřejnosti způsobil nepříjemnosti“. Jeho počínání si tehdy vyžádalo výjezd policie, hasičů a zdravotníků. Kromě toho, že výrazně narušil místní dopravu, údajně také ohrozil bezpečnost lidí uvnitř Heron Tower a v jejím okolí.

Foto: ČTK/AP

Roberta za velkého zájmu přihlížejících odvádí policie.

Alain Robert má díky své zálibě záznamy v Guinnessově knize rekordů. Na budovy šplhá od svých 11 let a zdolal už řadu nejrůznějších výškových budov, včetně newyorské Empire State Building a nejvyššího mrakodrapu světa Burdž Chalífa v Dubaji. Záměr „prolézt se“ jednoho dne i po nějakém mrakodrapu v Manile prý pojal při návštěvě Filipín už před dvaceti lety.

Reklama

Výběr článků

Načítám