Hlavní obsah

Filmové premiéry: Mikulášovy patálie: Jak to celé začalo, Adam, Kousek nebe, Neuvěřitelné, ale pravdivé, Šílená noc a Amerika

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mikulášovy patálie: Jak to celé začalo je animovaný snímek, který kombinuje příhody rozpustilého školáka s osudy jeho dvou tvůrců. V konzervativní marocké společnosti se odehrává Adam. Lidstvo a příroda se poeticky prolínají ve filmu Kousek nebe. Populární francouzští herci hrají v komedii Neuvěřitelné, ale pravdivé. Šílená noc je vánoční hororová komedie. Co způsobí obnovení starého přátelství, se dozvědí diváci Ameriky.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Mikulášovy patálie: Jak to celé začalo

Patálie malého Mikuláše od rvaček na školním dvoře až po dobrodružství na letním táboře si v průběhu let zamilovaly více než čtyři generace dětí i dospělých po celém světě. Postavička poprvé ožívá v rodinném animovaném filmu, v němž se dozvíme mnohé i o Mikulášových tvůrcích, spisovateli Reném Goscinnym a ilustrátorovi Jeanu-Jacquesovi Sempém.

Trailer filmu Mikulášovy patálie: Jak to celé začaloVideo: Aerofilms

Mikulášovy patálie: Jak to celé začalo, Francie / Lucembursko 2022, animovaný, 82 min. režie: Amandine Fredon, Benjamin Massoubre, v českém znění: Ondřej G. Brzobohatý, Ondřej Brousek a další.

Adam

Abla provozuje malé pekařství v Casablance, kde žije společně s osmiletou dcerkou Wardou. Jednoho dne u jejích dveří zaklepe těhotná Samia, která se marně snaží sehnat práci a přístřeší. Abla napřed příkře odmítne, ale nakonec přece jen neochotně nabídne pomocnou ruku. Mezi ženami, které jsou zvyklé bolest maskovat hrdostí, se začne rodit silné pouto.

Trailer filmu AdamVideo: Artcam Films

Adam, Maroko / Srbsko 2019, drama, 98 min., režie: Maryam Touzani, hrají: Lubna Azabal, Nisrin Erradi, Aziz Hattab a další.

Kousek nebe

Marco je statný chlapík, který pracuje jako pomocník u horského farmáře. Anna je vesnická dívka, která má z předchozího vztahu dceru Julii. Někteří pochybují, zda tento nový vztah bude fungovat – nikoli však oni. Vezmou se a jejich láska je něžná a krásná. Důvěra mezi nimi roste a jejich něha přetrvává. Ale Marco stále častěji ztrácí kontrolu nad svými impulsy.

Trailer filmu Kousek nebe Video: Film Europe

Kousek nebe, Švýcarsko / Německo 2022, drama, 136 min., režie: Michael Koch, hrají: Michèle Brand, Simon Wisler, Elin Zgraggen, Daniela Barmettler a další.

Neuvěřitelné, ale pravdivé

Alain a Marie se na prohlídce domu na klidném předměstí od makléře dozvídají, že to, co se skrývá ve sklepě, jim obrátí život naruby. Manželé se nadšeni tím, co objeví, rozhodnou nemovitost koupit. Když k nim na večeři přijde Alainův drzý šéf a jeho přítelkyně, pokušení podělit se o neuvěřitelnou (ale pravdivou!) informaci je silné. Marie je však odhodlána udržet ji v tajnosti. Začne být sklepem posedlá a nemůže si pomoci, aby se tam nevydala…

Teaser filmu Neuvěřitelné ale pravdivé Video: Film Europe

Neuvěřitelné, ale pravdivé, Francie 2022, komedie, 74 min., režie: Quentin Dupieux, hrají: Benoît Magimel, Alain Chabat, Léa Druckerová, Anaïs Demoustierová a další.

Šílená noc

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus je tentokrát životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou.

Trailer filmu Šílená nocVideo: CinemArt

Šílená noc, USA 2022, akční / komedie / horor, 111 min., režie: Tommy Wirkola, hrají: David Harbour, John Leguizamo, Beverly D'Angelo a další.

Amerika

Eli pracuje jako plavecký trenér v Chicagu. Zpráva o otcově smrti ho však donutí vrátit se do Izraele. K minulosti si sice chová odstup, ale přesto se rozhodne kontaktovat kamaráda z dětství Jotama. Ten teď vede společně se svou snoubenkou Iris malé květinářství. Obnovení starého přátelství spustí sérii událostí, které všem zúčastněným navždy změní život…

Trailer filmu AmerikaVideo: Pilot film

Amerika, Izrael / Německo / Česko 2022, drama, 127 min., režie: Izrael / Německo / Česko 2022, drama, 127 min., režie: Ofir Raul Graizer, hrají: Oshrat Ingadashet, Michael Moshonov, Ofri Biterman, Moni Moshonov a další.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám