Hlavní obsah

Filmové premiéry: Grand Prix, Princezna zakletá v čase 2, Kunstkamera, Menu či R.M.N.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Grand Prix je nová komedie Jana Prušinovského. Od pohádky k fantasy se posouvá Princezna zakletá v čase 2. Kunstkamera je poslední film Jana Švankmajera. Třicet let po svém filmu JFK bere režisér Oliver Stone diváky na cestu po nedávno odtajněných důkazech o atentátu na prezidenta Kennedyho. Menu je hororová komedie s Ralphem Fiennesem v roli šéfkuchaře. Drama R.M.N. natočil slavný rumunský režisér Cristian Mungiu. Stávka je první celovečerní film velkého ruského autora Sergeje Ejzenštejna.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Grand Prix

Příběh dvou bratranců, kteří touží dostat se na závody Formule 1. Roman vede ušmudlaný autobazar na okraji města, Emil, horlivý milovník pořádku, si piplá svou autodílnu v centru a o autech ví skoro všechno. Jednoho dne Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně. Jejich výlet za snem se ale brzy změní na divokou jízdu napříč Evropou, když se na ně nabalí Romanův kamarád a magnet na problémy Štětka.

Trailer filmu Grand PrixVideo: Falcon

Grand Prix, Česko 2022, komedie, 107 min., režie: Jan Prušinovský, hrají: Kryštof Hádek, Robin Ferro, Štěpán Kozub, Anna Kameníková, Tatiana Dyková a další.

Princezna zakletá v čase 2

Mladá alchymistka Amélie získává zakázanou kouzelnou moc: dokáže částečně ovlivňovat tok času. Zneužívání nových schopností ji však rozštěpí v čase a Amélie ze současnosti se tak setkává s Amélií z minulosti, která ji od té chvíle provází na každém kroku. Z dávno zapomenutých temnot času navíc povstává nová hrozba, alchymista nazývaný Pán run, jenž touží získat vládu nad veškerou magií v Oberonu.

Trailer filmu Princezna zakletá v čase 2Video: Bohemia Motion Pictures

Princezna zakletá v čase 2, Česko 2022, fantasy, 134 min., režie: Petr Kubík, hrají: Eliška Křenková, Natalia Germani, Marek Lambora, Simona Zmrzlá, Vojtěch Kotek a další.

Kunstkamera

Jan Švankmajer nám ve svém posledním filmu otevírá dveře své kunstkamery na zámku Horní Staňkov a za doprovodu hudby Antonia Vivaldiho nás zve na procházku prostorem vlastní inspirace.

Trailer filmu Kunstkamera

Kunstkamera, Česko 2022, dokument, 113 min., režie: Jan Švankmajer

JFK návrat: Za zrcadlem

Stone předkládá společně s oscarovými vypravěči Whoopi Goldbergovou a Donaldem Sutherlandem a s vynikajícím týmem lékařských a balistických expertů, historiků a svědků přesvědčivé důkazy o tom, že v případě Kennedyho se z „konspirační teorie“ stala „konspirační skutečnost“.

Trailer filmu JFK návrat: Za zrcadlemVideo: Film Europe Media Company

JFK návrat: Za zrcadlem, USA 2022, dokument, 115 min., režie: Oliver Stone

Menu

Mladý pár cestuje na odlehlý ostrov, aby se najedl v luxusní restauraci, kde pro ně a pro další vybrané vzácné hosty připravil samotářský a celosvětově proslulý šéfkuchař Julian Slowik opulentní degustační menu. Během večeře začíná houstnout atmosféra, jak dochází k odhalování tajemství jednotlivých hostů a Slowik servíruje jeden nečekaný chod za druhým.

Trailer filmu MENUVideo: Falcon filmové novinky

Menu, USA 2022, hororová komedie, 108 min., režie: Mark Mylod, hrají: Anya Taylor-Joy, Ralph Fiennes, Nicholas Hoult, John Leguizamo, Janet McTeer, Hong Chau a další.

R.M.N.

Po odchodu z práce v Německu se několik dní před Vánocemi vrací Matthias do své mnohonárodnostní transylvánské vesnice. Chce se více zapojit do výchovy svého syna Rudiho, který byl příliš dlouho svěřen do péče matky Any, a zbavit chlapce nevyřešených obav, které se ho zmocnily.

Trailer filmu R.M.N.Video: Film Europe Media Company

R.M.N., Rumunsko 2022, drama, 124 min., režie: Cristian Mungiu, hrají: Marin Grigore, Judith State, Orsolya Moldován, Endre Rácz, József Biró a další.

Stávka

Když je dělník obviněn z krádeže strojního zařízení, spáchá sebevraždu a jeho spolupracovníci se vzbouří proti carskému režimu, který továrnu ovládá. Jak se stávka protahuje a vládní úředníci se ji čím dál zoufaleji snaží ukončit, jejich metody jednání se vzbouřenými dělníky jsou stále drsnější.

Foto: Goskino, Bez zdroje

Záběr z filmu Stávka

Stávka, SSSR 1925, drama, 82 min., režie: Sergej Ejznštejn, hrají: Grigorij Alexandrov, Alexandr Antonov a další.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Výběr článků

Načítám