Hlavní obsah

Divokej Bill má písničku k pohádce Princezna zakletá v čase 2 a ohlásil oslavy čtvrtstoletí

Úvalská kapela Divokej Bill patří k nejoblíbenějším na české hudební scéně. Její sláva trvá již desetiletí a za svou píli sklízí ovoce v podobě fanouškovské přízně. Aktuálně vydala písničku a klip Temný král k pohádce Princezna zakletá v čase 2, ohlásila vydání nového alba, výroční turné k pětadvaceti letům existence i koncert v pražské O2 areně.

Divokej Bill klip k písni Temný králVideo: Divokej Bill

 
Článek

„Od posledního alba uběhlo velmi rychle pět let, a tak už je načase přijít s něčím novým. Navíc se dostavila i chuť tvořit, takže se to krásně protnulo. Momentálně jsme ve studiu Sono, kde se to celé už vaří. Takže doufáme, že když to nepřipálíme, budou fanoušci moci něco ochutnat již na jaře,“ říká zpěvák a kytarista Vašek Bláha.

Píseň Temný král jeho kapela složila a nahrála pro pokračování úspěšné filmové pohádky Princezna zakletá v čase, která v listopadu vstoupila do kin.

Výroční turné k pětadvacetinám, které připadají na rok 2023, se odehraje ve venkovních prostorech a bude čítat pětadvacet zastávek. Začne 2. června v Plzni a skončí 2. září v Dolních Kounicích. Koncert v O2 areně v Praze se pak uskuteční 19. ledna 2024. Vstupenky na ně už se začaly prodávat.

„V lednu 2024 jsme se rozhodli vrátit do O2 areny, kde bychom rádi oslavy našich pětadvacetin zakončili,“ dodává houslista Adam Karlík. „Je to celé v přípravách, postupně odtajníme naše hosty, a vůbec s tím bude spjata řada dalších věcí. Věříme, že to bude stát za to.“

Reklama

Výběr článků

Načítám