Hlavní obsah

Co si pustit? Široká nabídka novinek na streamovacích službách potěší i náročnější diváky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Superhrdinské, historické, romantické i komediální. Přinášíme seznam titulů napříč platformami, které by vám neměly uniknout. Ať už máte chuť na film, seriál, nebo dáváte přednost dokumentům, na streamovacích platformách si přijdete na své.

Upoutávka k seriálu ŠógunVideo: FX Networks

 
Článek

Jaro přichází a s ním začaly na streamovacích platformách přistávat novinky ve velkém. Od dlouho očekávaných seriálů až po filmy, které se ještě před měsícem promítaly v kinech. Připravte se na širokou paletu žánrů a příběhů, které vás zavedou od smíchu až po slzy, a to v pohodlí vašeho obýváku. Vyberete si ze vzrušujícího výběru novinek?

Ze střižny či kina přímo k vám

Dobám, kdy jsme čekávali na nejnovější kasovní trháky klidně i rok, než si je budeme moct koupit nebo půjčit, už dávno odzvonilo. Nedávné velkofilmy, které před pár týdny lákaly davy lidí do kin, si nyní můžeme pustit doma na gauči. Jiné filmy jdou rovnou cestou premiéry na některé z platforem. V nabídce nově streamovaných snímků se dají najít jak rodinné, tak akční kousky nebo komedie.

Wonka

Tvůrce dobrých čokolád a Umpa-lumpové jsou zpátky. Známý příběh z pera Roalda Dahla o majiteli tajemné továrny na sladké není na filmových plátnech nic nového. Pan Wonka a jeho čokoládovna z roku 1971 i Karlík a továrna na čokoládu z roku 2005 zaznamenali u diváků úspěch. Tentokrát se ovšem jedná o prequel, děj se tedy odehrává předtím, než na scénu přijde Karlík.

Film vypráví příběh mladého Willyho Wonky, který se vydává na dobrodružství, aby si splnil sen o vlastní čokoládovně. S malým množstvím peněz a se srdcem plným snů se Willy setkává s překážkami i zlobou cukrářského kartelu. Díky své vynalézavosti, nekonvenčnímu přístupu a s pomocí přátel Willy objevuje, že i ve světě plném chamtivosti může najít své místo a uspět.

RECENZE: Wonka staví továrnu na čokoládu s vtipem

Kultura

Timothée Chalamet, který ztvárnil hlavní roli, se jí ujal v grácií. Znát ho můžete třeba z velkofilmu Duna, jehož druhá část právě vstoupila do kin a která zatím sklízí nadšená hodnocení. Režii i scénář obstaral Paul King, známý díky filmům s medvídkem Paddingtonem.

Příjemný rodinný muzikál potěší děti i rodiče a najdete ho od 8. března na HBO Max. Ke sledování doporučujeme nachystat kvalitní čokoládu.

Upoutávka k filmu WonkaVideo: Warner Bros. Pictures

Road House

Americký akční thriller s Jakem Gyllenhaalem v hlavní roli láká na svaly, adrenalin a drsné rvačky. Jednu z vedlejších rolí ztvárnil známý zápasník Conor McGregor, který měl k zápasům ve filmu jistě mnoho co říct, přičemž na plátně jej můžeme vidět poprvé. Film je remakem, neboli novou verzí, filmu se stejným názvem z roku 1989 s Patrickem Swayzem v hlavní roli. Ovšem s úpravami.

Příběh pojednává o bývalém zápasníkovi UFC, který přijme od krásné ženy nabídku práce vyhazovače v motorestu na nádherných floridských ostrovech. Jak už to ale v akčních filmech bývá, idylka dlouho nevydrží a z původního ráje na zemi se vyvrbí jeden dlouhý nekončící souboj.

Testosteronem nabitý biják Road House najdete od 21. března na platformě Prime Video.

Upoutávka k filmu Road HouseVideo: Prime Video

Napoleon

Historické válečné drama, které přináší pohled na cestu a původ známého francouzského vojevůdce, režíroval všem jistě známý Ridley Scott.

Film se zaměřuje na kariéru Napoleona Bonaparteho (Joaquin Phoenix) a jeho vztah s manželkou Joséphine (Vanessa Kirbyová). Původní důstojník, následně vojenský velitel, císař a nakonec vyhnanec Napoleon měl se svou celoživotní láskou vášnivý, přesto nezdravý, až toxický vztah.

RECENZE: Napoleon pro mládež i milovníky bitev

Kultura

Napoleon vydělal celosvětově přes 220 milionů dolarů a získal smíšené recenze. Oceněn byl za bitvy a herecké výkony, kritizován za historické nepřesnosti. Přesto se obrazově i díky výkonu Phoenixe v hlavní roli jedná o velkolepou podívanou.

Ke zhlédnutí je od 1. března na platformě Apple TV.

Upoutávka k filmu NapoleonVideo: Sony Pictures Entertainment

Aquaman a ztracené království

Komiksový hrdina ze světa DC se vrací v pokračování úspěšného prvního dílu z roku 2018.

Záporák Black Manta se obrací k síle bájného černého trojzubce, aby osvobodil dávnou zlou moc. Aquaman tedy vstupuje do nečekaného spojenectví se svým bratrem Ormem, kdysi králem Atlantidy. Společně překonávají své neshody a spojenými silami se snaží ochránit své království a svět před katastrofou.

RECENZE: Druhý Aquaman hledá ztracené království i svůj účel před restartem komiksového vesmíru

Kultura

Akční komiksovka Aquaman a ztracené království přináší oslnivé vizuální efekty i akci. Přestože jsou snímku oproti prvnímu dílu vyčítány díry v příběhu a předvídatelnost, stojí rozhodně za vaši pozornost. A to minimálně proto, že hlavní roli opět ztvárnil ženami obdivovaný Jason Momoa.

Aquaman a ztracené království je k dispozici od 27. února na HBO Max.

Upoutávka k filmu Aquaman a ztracené královstvíVideo: Warner Bros. Pictures

Mladá dáma

Temné fantasy o mladé ženě, princezně jménem Elodie, která se má vdát za okouzlujícího prince Henryho, hned na začátku mile překvapí. Pohádkovou atmosféru přeruší událost, při které se princ rozhodne svou milovanou obětovat děsivému drakovi. Chce mu tak splatit rodinný dluh. Místo poklidných líbánek tedy čeká princeznu boj o život.

V hlavní roli se představí hvězda seriálu Stranger Things, Millie Bobby Brownová. Nečekejte ale žádnou malou holku, tahle princezna už je dospělá a dokáže se prát do krve. Dívka uvězněná v jeskyni draka, který chrlí oheň a se svými oběťmi si rád hraje na schovávanou, se musí spolehnout na svůj důvtip a vůli, aby přežila.

Mladá dáma, v originále Damsel, je ke zhlédnutí od 8. března na platformě Netflix.

Upoutávka k filmu Mladá dámaVideo: Netflix

Ricky Stanicky

Pokud máte chuť na humor, Ricky Stanicky je jasnou volbou. Komedie se Zacem Efronem a Johnem Cenou slibuje odlehčenou podívanou. Příběh pojednává o partě tří kamarádů, kteří už léta využívají svého fiktivního kamaráda Rickyho jako výmluvu na všechno.

Když jejich neochvějné alibi začnou partneři podezřívat a chtějí se s legendárním panem Stanickym setkat, rozhodne se trio přátel najmout vyhořelého herce Roda, aby Rickyho ztvárnil. Rodova role se ale rychle zvrtne a parta kamarádů si začne přát, aby si ho bývala nikdy nevymyslela.

Zábavnou komedii, u které budete moct vypnout a jen se bavit, najdete od 7. března na platformě Prime Video.

Upoutávka k filmu Ricky StanickyVideo: Prime Video

Zabředněte do nového seriálu

Seriály se těší u diváků velké oblíbenosti, a tak rostou jako houby po dešti. Vybrat si v široké nabídce napříč platformami není dnes vůbec jednoduché. Březnové novinky ale rozhodně stojí za zkoušku. Kromě velkých seriálů s ohromnými rozpočty vykouknou na světlo i neméně kvalitní série z menších produkcí.

Režim

Šestidílná minisérie od tvůrců seriálu Boj o moc. I zde budou mít moc a vliv velký prostor. Satirické drama, které sleduje kancléřku Elenu Vernhamovou, chce poukázat na podivnosti autoritářských režimů a nesmyslné politické machinace jednotlivců. V hlavní roli se představila elegantně stárnoucí Kate Winsletová, které je role paranoidní a labilní kancléřky šitá na míru.

V temné atmosféře svého paláce zvládá hýbat nitkami tak, jak potřebuje, aniž by z něj vylezla ven. Jejím novým důvěrníkem se stane voják Herbert Zubak. Ten u ní původně nastoupil jako kontrolor vlhkosti vzduchu. Elena na základě jeho rad, kterými ji příjemně lechtá ego, způsobí ve svém sídle, a nakonec i v celé zemi, nevídaný rozruch.

Seriál Režim vychází od 3. března každou neděli na HBO Max.

Upoutávka k seriálu RežimVideo: HBO Max

Palm Royal

Luxusní svět bohatých je poslední dobou velmi oblíbené téma, které diváky baví. K podařeným titulům, jako je nedávný film Trojúhelník smutku nebo oceňovaný seriál Bílý lotos, se nyní zkouší přidat seriál Palm Royal. Ten se vydává cestou vyprávění života zbohatlíků v roce 1969, mezi které se snaží prokousat jedna chudá avšak ambiciózní žena. Cíl je jasný - zajistit si místo u nejexkluzivnějšího stolu americké smetánky.

Desetidílná série s Kristen Wiigovou v hlavní roli láká na příjemnou nenáročnou podívanou plnou barevných retro kostýmů a atmosféry. V hlavní mužské roli se můžete těšit na stále okouzlujícího zpěváka Rickyho Martina.

Palm Royal můžete sledovat od 20. března na Apple TV.

Upoutávka k seriálu Palm RoyalVideo: Apple TV

Problém tří těles

Tvůrci populárního seriálu Hra o trůny přicházejí s novým projektem, který má potenciál stát se novou epickou sci-fi ságou a zapsat se mezi legendy žánru. Originální pohled na budoucnost lidstva vznikl na základě knižní trilogie Vzpomínka na Zemi od čínského spisovatele Liou Cch'-sina. Ta byla přeložena do mnoha jazyků a pro její rozmanitost ji milují nejen fanoušci science fiction po celém světě, ale i čtenáři, kteří jinak sahají po odlišných žánrech.

Seriál Problém tří těles láká na ohromující sci-fi podívanou

TV a streaming

Příběh sleduje tajné projekty z dob Velké kulturní revoluce, objeví se zde ale i prazvláštní virtuální realita, pokusy o kontakt s mimozemskou civilizací, záhadné sekty a mizející vědci. Lidstvo, které najednou čelí vyhlazení, musí mezi sebou sjednotit názor, jak se hrozbě postavit. První série má osm hodinových dílů a v hlavních rolích se představí Eiza Gonzálezová, Benedict Wong, Liam Cunningham nebo John Bradley.

Dlouho očekávaný sci-fi seriál, který láme rozpočtové rekordy, bude k dispozici od 21. března na Netflixu.

Upoutávka na seriál Problém tří tělesVideo: Netflix Česká republika

Gentlemani

Po úspěšném filmu, který zaujal vtipnými dialogy i akcí, přichází nyní také seriál. Příběh vypráví o vévodovi Eddiem (Theo James), který po smrti svého otce zdědí velký majetek. Narazí přitom ale na problém. Významnou část jeho pozemků si nárokuje nebezpečný gangster a pěstitel konopí Mickey Pearson. Eddie se tak musí postavit nejen Pearsonovi, ale nakonec i celému podsvětí Velké Británie.

V hlavní ženské roli se představí charismatická Kaya Scodelariová, známá třeba ze seriálů Skins nebo Na tenkém ledě. Gentlemani jsou inspirovaní stejnojmenným a u diváků úspěšným filmem Guye Ritchieho z roku 2019. Volné pokračování slibuje akci, napětí a zápletky v Ritchieho charakteristickém stylu.

Seriál je ke zhlédnutí od 7. března na platformě Netflix.

Upoutávka k seriálu GentlemaniVideo: Netflix

Po atentátu

Sedmidílná série Po atentátu (v originále Manhunt) v sobě kombinuje historickou fikci a konspirační thriller. Seriál je inspirovaný knižní předlohou. Zaměřuje se na důsledky atentátu na Abrahama Lincolna a nabízí nový pohled na jeho vraha, divadelního herce Johna Wilkese Bootha.

Po vraždě Lincolna spustí jeho přítel Stanton masivní pátrání po Boothovi, kterého se snaží tisíce vojáků a civilistů dopadnout. V hlavních rolích se představí herci Anthony Boyle a Tobias Menzies, známý především díky své roli v seriálu Koruna.

Po atentátu najdete od 15. března na platformě Apple TV.

Upoutávka k seriálu Po atentátuVideo: Apple TV

Renegátka Nell

Historické fantasy Renegátka Nell, zasazené do Evropy 18. století, vypráví o dobrodružství dívky jménem Nell Jacksonová (Louisa Harlandová), která je nucena utéct po obvinění z vraždy. Její přežití zajišťují drobné loupeže a podpora jejích dvou sester. Osudová setkání, jako je pomoc od Billyho Blinda (Nick Mohammed), ukazují, že nic není náhoda.

Nellina cesta ji nakonec zavede až na dvůr královny Anny, kde bude hrát klíčovou roli v intrikách o moc. Díky režii britské rodačky Sally Wainwrightové, která má za sebou sice méně známé, zato velmi povedené tituly, se bude jistě jednat o velmi kvalitní podívanou.

Renegátka Nell vychází 29. března na Disney+.

Upoutávka k seriálu Renegátka NellVideo: Disney Plus Hotstar

Šógun

Fascinující svět japonských samurajů se těší velké oblibě. Knižní předloha od autora Jamese Clavella pochází z roku 1975 a dostalo se jí už několika adaptací. I v té nejnovější se diváci přenesou do Japonska roku 1600, kdy země stojí na prahu občanské války.

Šógun: Hra o trůny po japonsku. Místo draků samurajové a tradice

TV a streaming

Příběh se točí kolem lorda Joši Toranagy, jehož postavení je ohroženo spojením nepřátel v Radě regentů. Ve chvíli, kdy v nedaleké rybářské vesnici najdou záhadnou opuštěnou loď, objeví se anglický kapitán John Blackthorne s tajemstvím, které by mohlo Toranagovi pomoci převážit mocenské síly.

Osudy Toranagy a Blackthorna se proplétají se ženou jménem Toda Mariko, překladatelkou s komplikovaným pozadím, která se snaží srovnat na misky vah svou víru, loajalitu a nová přátelství.

ŠógunVideo: Disney+

Veronika

Švédský dramatický seriál s prvky thrilleru připomíná zápletkou film Šestý smysl. Policistka Veronika, která je závislá na prášcích a trpí nočními můrami, začne potkávat mrtvého chlapce. Vidinám zprvu nevěří a pochybuje o své psychické stabilitě. Obrazů ale přibývá a Veronika potkává mrtvé víc a víc. Tyto vize se nakonec ukážou jako klíčové k rozluštění nevyřešených zločinů a dopadení vraha.

Temný seriál Veronika vychází od 22. března na platformě SkyShowtime.

Upoutávka k seriálu VeronikaVideo: SkyShowtime

Nahlédněte za oponu

Pokud máte náladu se něco nového dozvědět nebo nakouknout do soukromí celebrit, v nabídce streamovacích platforem se to hemží dokumenty. Najdete tam mnoho kriminálních, které jdou po stopách zločinu, nebo životopisných, které dokumentují celou kariéru nebo konkrétní éru umělce či jiné známé osobnosti.

Zapomenout byste neměli ale ani na přírodopisné. Kromě těch nejslavnějších, doprovázených medovým hlasem Davida Attenborougha, které najdete třeba na Netflixu nebo Apple TV, nesáhnete vedle ani s jakýmkoli od National Geographic. Ty jsou k dispozici na platformě Disney+.

Největší milostný příběh všech dob

Ať už jste, nebo nejste fanouškem Jennifer Lopez, její tvář, která se za posledních třicet let téměř nezměnila, rozhodně znáte. Letos u příležitosti nového alba, jež vydává po deseti letech, vypustila do světa také dokument. Ten ji sleduje při ambiciózním kroku, kdy se pustila do samostatné produkce nového hudebního alba a originálního filmu, který se zaměřuje na její dvacetiletou cestu k sebepřijetí a sebelásce.

Dokument o kariéře a osobním životě JLo vyšel 27. února na platformě Prime Video.

Upoutávka k dokumentu Největší milostný příběh všech dobVideo: Prime Video

Modrá mladá krev navždy

Švédský dokument, který sleduje vznik, obsazování a tvorbu seriálu Modrá mladá krev (Young Royals), byl dobře přijat mezi mladými diváky a má za sebou tři řady. Sleduje prince Wilhelma, který si zvyká na život v nové prestižní internátní škole, kde postupně objevuje sám sebe i svoji sexualitu. V dokumentu se dozvíte detaily ze zákulisí natáčení, ale také se blíž seznámíte s hlavními protagonisty a tvůrci.

Film vychází 18. března na platformě Netflix.

Upoutávka k dokumentu Mladá modrá krev navždyVideo: Netflix

Revoluce na plátně

Oceňovaný dokument dcery slavného íránského umělce, která pátrá po zmizelých obrazech svého otce. Kromě toho, že se film dotýká témat, jako je sexismus nebo tolerance, přiučí vás i něco málo z íránské historie. Dokument chytře balancuje mezi politickou, osobní a uměleckou rovinou očima samotné tvůrkyně.

Revoluce na plátně je od 5. března ke zhlédnutí na HBO Max.

Upoutávka k dokumentu Revoluce na plátněVideo: HBO

Taylor Swift: The Eras Tour (Taylořina verze)

Záznam koncertu známé zpěvačky Taylor Swift z roku 2023. Jedná se o lehce pozměněnou verzi původního dokumentu. Dle ukázek rozhodně nepůjde o žádný nudný záznam natočený dvěma kamerami, ale o velkolepou podívanou plnou barev, kostýmů, choreografií a obří světelné show.

Taylor Swift přeskočila Elvise Presleyho

Hudba

Vzhledem k tomu, že lístek na koncert Taylor stojí zhruba jednu výplatu, velkoleposti se není proč divit. Oproti původní verzi dokumentu bychom zde měli vidět a slyšet nové aranže některých písní.

Koncert si můžete pustit už 15. března na kanálu Disney+.

Upoutávka k dokumentu Taylor Swift: The Eras Tour (Taylořina verze)Video: Disney+

Seriál Studna: První snímky z natáčení

TV a streaming

Seriál Šógun láme rekordy sledovanosti

TV a streaming

Reklama

Výběr článků

Načítám