Hlavní obsah

Taylor Swift přeskočila Elvise Presleyho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká popová zpěvačka Taylor Swift zaznamenala další úspěch. Její alba byla na vrcholu žebříčku Billboard 200 v součtu 68 týdnů. Aktuálně se v této disciplíně dostala před Elvise Presleyho. K nejvyšší pozici má ale ještě daleko.

Foto: Universal Music

Taylor Swift poskočila o jednu příčku výše.

Článek

Loňský rok byl pro Taylor Swift skutečně úspěšný. Nejenže vyrazila na The Eras Tour, jedno z nejvýdělečnějších koncertních turné v historii, ale podle magazínu Time se stala osobností roku 2023 a také si vyšlápla na samotného krále rokenrolu.

Poté, kdy v roce 2019 ztratila práva na své písně a vlastníkem jejich původních nahrávek se stali manažer Scooter Braun a nahrávací společnost Big Machine Label, rozhodla se nahrát všechna svá alba znovu.

Od té doby vydala nové verze desek Fearless, Red, Speak Now a 1989. Jakmile je poslala na trh, její fanoušci zareagovali veskrze pozitivně. Svým zájmem nahrávky poslali vždy na první místo a díky tomu dostala zpěvačka na vedoucí pozici v součtu už třináct vlastních albových počinů.

Presleyho překonala s úspěchem desky 1989 (Taylor’s Version). Zatímco jeho alba byla na prvním místě v součtu 67 týdnů, její o jeden týden déle. Taylor Swift je však stále za největšími rekordmany daleko. Britští Beatles strávili na prvním místě žebříčku Billboard 200 se svými alby v součtu 132 týdnů.

Taylor Swift je miliardářka

Kultura

Na Cenách MTV uspěla Taylor Swift

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám