Hlavní obsah

Seriál Šógun láme rekordy sledovanosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Desetidílná minisérie Šógun, výpravná sága z produkce FX odehrávající se ve feudálním Japonsku, zaznamenala celosvětově devět milionů zhlédnutí na Hulu a Disney+. Statistiky jsou spočítány za šest dnů od premiéry. Stala se tak celosvětově nejsledovanější premiérou v kategorii hraných seriálů určených dospělým divákům.

ŠógunVideo: Disney+

 
Článek

Projekt vznikl podle knižního bestselleru Jamese Clavella. Od začátku se očekávalo, že měl diváky zaujmout, a to zejména tam, kde byla kniha velmi populární. Tedy ve Spojených státech a v Evropě.

Nový seriál Šógun se stal v USA nejsledovanějším seriálem z produkce FX, těsně před druhou řadou seriálu Medvěd, k čemuž přispěla i sledovanost Hulu na Disney+.

Celosvětově je premiérovou jedničkou napříč kategorií hraných seriálů určených dospělým divákům, a to i před první řadou seriálu Kardashians.

První tři epizody seriálu Šógun jsou nyní k dispozici na Disney+, nový díl bude uveden každé úterý až do 23. dubna.

Anketa

Dal/a jste novému seriálu Šógun šanci?
Ano, sleduji ho
45,8 %
Ano, ale jen jednomu dílu, nezaujal mě
1,6 %
Ne, ale chystám se ho zhlédnout
41,8 %
Ne, nebudu se na něj dívat
10,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3259 čtenářů.

Japonsko, Japonci a japonština

Seriál vytvořila Rachel Kondová a Justin Marks. Vedle poměrně neznámého herce Cosma Jarvise v (hlavní) roli Johna Blackthorna, se v seriálu objevuje uznávané japonské herecké obsazení: Hirojuki Sanada jako vládce Joši Toranaga, Anna Sawai jako Toda Mariko, Tadanobu Asano jako Kašigi Jabušige, Hiroto Kanai jako Kašigi Omi, Takehiro Hira jako Išido Kazunari, Moeka Hoši jako Usami Fudži, Tokuma Nišioka jako Toda Hiromacu, Šinosuke Abe jako Buntaró, Juki Kura jako Joši Nagakado, Juka Kouri jako Kiku a Fumi Nikaido jako Očiba no Kata.

Dominantním jazykem seriálu je pak japonština.

Šógun: Hra o trůny po japonsku. Místo draků samurajové a tradice

TV a streaming

Reklama

Výběr článků

Načítám