Hlavní obsah

Český slavík plný ovací vestoje, smíchu, dojemných chvil i klouzání po konfetách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jakmile v přímém přenosu TV Nova z pátečního předávání cen v anketě popularity Český slavík běžely reklamy, v pražském Foru Karlín, kde celá ta sláva probíhala, se nic nedělo. Přítomní čekali, až bloky skončí, a protože ty měly kolem šesti minut, stihli si vyběhnout do foyeru ulevit zádům po sezení, na kus řeči či sklenku, koupit si lístek na koncert Heleny Vondráčkové, případně zajít před budovu na cigárko. A také se uvnitř sklouznout.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pánská jízda na Slavících, zleva Vojtěch Dyk, Marek Ztracený a Richard Krajčo

Článek

V pořadu, který se vším všudy trval zhruba tři a půl hodiny, se toho stala spousta. Začalo to překvapením v podobě třetího místa Moniky Absolonové, která se obvykle dostávala do šestky nominovaných, ale většího úspěchu pak nedosáhla.

Pokračovalo to návratem Ewy Farné na trůn zpěvaček, obhajobou prvenství skupiny Kabát a Marka Ztraceného, návratem Heleny Vondráčkové do programu ankety po patnácti letech i tím, že v přímém přenosu odstartovala předprodej vstupenek na svůj koncert v pražské O2 areně, aby se za hodinu v tomtéž přenosu dozvěděla, že už je vyprodáno.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Helena Vondráčková se na anketu Český slavík vrátila a prožila si vlny radosti

Vyvolalo to u ní takovou erupci radosti, že ze sebe na okamžik shodila image popové dámy a stala se rozjásanou dívkou, které se podařilo postoupit v nějaké vyhledávací soutěži.

Václav Neckář slavil osmdesátiny na pódiu

Kultura

Vstup Václava Neckáře do Síně slávy patřil rovněž k silným momentům, tím spíš, že ho tam uvedla jeho kamarádka a souputnice Marta Kubišová. Přičteme-li k nim ještě na místě přítomnou Helenu Vondráčkovou, byli si ti tři z kapely Golden Kids zase velmi blízko.

Co v přenosu nebylo

Zmíněné reklamní pauzy měly to kouzlo, že přiměly přítomné konat. Diskutovalo se, domlouvalo, popíjelo a zase vracelo na místa. V tom však nebyli hosté moc spořádaní, a tak se na konci každé pauzy režisér přenosu Pepe Majeský slovem z reproduktorů snažně dožadoval, aby si už všichni sedli. Občas zněl jeho hlas až nazlobeně.

Při pauzách, které byly v pátek na celý pořad čtyři, se ale v sále především oslavovalo. Ti, kteří v předcházejícím vstupu obdrželi ceny, přijímali přímo na place pod pódiem gratulace od kolegů a pózovali fotografům. V první pauze se kvůli nim k sobě přitiskly Ewa Farna a Lucie Bílá, při té čtvrté zase naplnili sklenky šampaňským a na společný zdar si před objektivy připili Marek Ztracený, Vojtěch Dyk a Richard Krajčo, tři letos nejpopulárnější zpěváci.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Dámy, které se střídají na prvním místě, Lucie Bílá (vlevo) a Ewa Farna

Přijít za nimi pod pódium ale nebylo snadné. Zlatavé konfety, které byly vystřeleny hned po skončení úvodní písně večera, totiž na podlaze nepříjemně klouzaly, a tak bylo snadnější k oslavám „dobruslit“ než dojít.

Ewa Farna, Marek Ztracený a Kabát jsou Českými slavíky

Kultura

To, že se s blížícím koncem někteří diváci v oněch reklamních pauzách odebrali k definitivnímu odchodu ze sálu, jistě vzhledem k setrvale únavné délce programu nepřekvapí ani ty, kteří ho sledovali „jen“ u televizních přijímačů v přepychu domova.

Aplaus pro Vondráčkovou

Podle očekávání diváci v sále ve stoje dlouze tleskali vstupu Václava Neckáře do Síně slávy, vystoupení Jitky Čvančarové, v němž vzdala hold letos zesnulé Yvonne Přenosilové, i poctě Igora Timka z No Name a Ondřeje Brzobohatého Vašovi Patejdlovi.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Nejdojemnější okamžik večera. Marta Kubišová uvádí do Síně slávy Václava Neckáře

Nadšený aplaus přišel ale i po vystoupení Heleny Vondráčkové. Představila směsku svých hitů a publikum nejen že nahlas zpívalo s ní, ale vstávalo již během jejího setu, tančilo a po jeho skončení si stouplo skoro v plném počtu. Byl to nejpřekvapivější moment večera.

Zábavné bylo, že když moderátoři Ondřej Sokol a Aleš Háma četli vizi toho, co by se v českém šoubyznysu mohlo stát v následujících čtyřiceti letech, zněl sálem po těch pár minut takový smích, že to vypadalo jako na nějakém představení stand up komiků.

Naopak nejhloupější chvíle nastala, když zpěváka Jana Bendiga při příchodu na slavnostní večer kdosi posypal moukou a křičel na něj: „Cikáne.“ Pro jistotu však ihned utekl, co nejdále od místa, na němž se politováníhodného aktu demonstrace svého světonázoru dopustil.

Zpěváka Bendiga na Slavících někdo posypal moukou a vykřikoval při tom rasistické urážky

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám