Hlavní obsah

Česká televize a Nova jsou s novinkami spokojeny. Prima bojuje se sledovaností

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize (ČT), Nova i Prima si od září nachystaly plno původních novinek, od kterých očekávaly, že zaujmou diváky u televizních obrazovek. Podařilo se to veřejnoprávní České televizi i komerční Nově, Prima tápe a bojuje o sledovanost.

Foto: TV Nova

Kriminálka Anděl, 5. řada. Helena Dvořáková a David Švehlík.

Článek

Hodně si totiž slibovala od nového seriálu Eliška a Damián v hlavních rolích s Emmou Smetanou a Robertem Urbanem. Nasadila ho do sobotního hlavního vysílacího času. Velká reklama na seriál, který Prima označovala za svůj hlavní tahák, přilákala k obrazovkám a prvnímu dílu 809 tisíc lidí.

Jenže toporné herectví představitelky hlavní hrdinky a zvláštně splácaný, takzvaný pohádkový příběh způsobily, že sledovanost šla strmě dolů. A Prima se seriál rozhodla přesadit na pondělí, kde mu konkurují série Oktopus (ČT) a Kriminálka Anděl (Nova). Už teď je jasné, že se jí tento krok nepodařil.

Foto: Prima FTV

Eliška (Emma Smetana) a Damián (Robert Urban).

V pondělí se více než milion lidí díval na nováckou Kriminálku Anděl i Oktopus České televize. Elišku a Damiána si podle údajů serveru Mediaguru pustilo necelých tři sta tisíc lidí. Více se o tomto seriálu od Primy nedozvíme, zatím se k němu totiž nevyjadřuje.

Jen místo něj nasadila na sobotu pokračování druhé řady detektivního seriálu Zákony Vlka s Lindou Rybovou a Stanislavem Majerem. První díl druhé řady sledovalo necelých šest set tisíc lidí.

ČT očekává velký zájem o StarDance

Česká televize je se svými hlavními novinkami, detektivním seriálem Oktopus v hlavních rolích s Miroslavem Krobotem a Marikou Šoposkou a druhou řadou komediálního seriálu Osada, spokojena.

„Obě se setkaly se silným zájmem diváků, ačkoliv premiérová nabídka a konkurenční situace na televizním trhu je letos na podzim ohromná. Oba seriály jsou nejsledovanějšími pořady dne. Stejně tak očekáváme silný zájem o StarDance, která začíná v sobotu 14. října,“ sdělil ředitel programu Milan Fridrich.

Foto: Eva Koňaříková

Oktopus. Miroslav Krobot a Marika Šoposká.

Také Nova je podle slov své programové ředitelky Silvie Majeské ráda, že její program diváky baví.

„Start podzimního programového schématu televize Nova se setkal u diváků s výjimečným úspěchem. Z novinek zabodoval sobotní komediální seriál Táta v nesnázích v hlavní roli s Martinem Pechlátem, který se stal nejsledovanějším pořadem dne. Výborných výsledků dosáhla i dlouho očekávaná pátá série legendární Kriminálky Anděl, která k obrazovkám přilákala přes milion diváků. Velkou přízeň si zachovává celá programová nabídka, ať už rodinný seriál Jedna rodina, dobovka Zlatá labuť, nebo oblíbená kulinářská show MasterChef Česko,“ uvedla Majeská.

Foto: TV Prima

Matěj Hádek se Sandrou Novákovou v seriálu Pod hladinou.

Prima u diváků boduje hlavně svými zaběhnutými seriály. Seriál Pod hladinou, nejprve byl vysílán na platformě Prima+, o policejních potápěčích sleduje více než milion lidí, lehce pod touto hranicí je seriál ZOO, který si drží prvenství ve čtvrtek nad seriálem Zlatá labuť (Nova).

V neděli pak výrazně vítězí (1,3 milionu diváků) opakování seriálu Policie Modrava (Nova). Z novinek konkurenčních televizí si více než milion diváků drží Oktopus (ČT) a pátá řada Kriminálky Anděl (Nova). Lehce pod ním pak druhá řada Osady (ČT).

Propadák Eliška a Damián už se nebude vysílat v sobotu

Film

Televizní souboj kriminálek vyhrál Oktopus. Milion překonala i Kriminálka Anděl

Film

Může se vám hodit na Firmy.cz: Česká televize, TV Nova, FTV Prima

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám