Hlavní obsah

Bratislava obnovila lavičku, na které hrával Miro Žbirka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V parku na bratislavském Račianském mýtě obnovili lavičku, na které v letech 1966 až 1967 sedával a hrával na kytaru Miroslav Žbirka. Lavičku nechalo obnovit vedení Bratislavy ve spolupráci s vdovou Kateřinou Žbirkovou.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Bratislava obnovila lavičku, na které hrával Miro Žbirka.

Článek

Na lavičce je zpěvákův podpis a část textu písně Mesto spí, která je o Bratislavě. Desátého listopadu uplynul rok od smrti zpěváka a toto smutné výročí si u lavičky připomněly desítky lidí.

Žbirka žil do 90. let v Bratislavě, byl členem skupin Modus a Limit, pak se přestěhoval do Prahy. „V Bratislavě jsme žili čtyři roky a narodila se zde naše dcera Linda. Když sem přijíždím, připadám si, že jedu domů,“ řekla Žbirková agentuře TASR.

Primátor Bratislavy Matúš Vallo zdůraznil, že se mu moc líbí, že Žbirku v parku připomíná prostá lavička, na kterou si člověk může sednout. A může si třeba zahrát na kytaru, jak to dělal Meky. „S jeho podpisem a s textem písničky je to velmi efektní,“ řekl Vallo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám