Hlavní obsah

Zloděj odpojil od proudu supermarket v České Lípě a usnul. Zmizet chtěl v převleku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Svérázně se snažil vyřešit komplikaci při krádeži v České Lípě 27letý muž. Odpojil od elektřiny supermarket, připravil si lup za desítky tisíc korun, načež usnul. Ráno ho probudila ostraha, kterou chtěl zmást převlečený do oděvu pro zaměstnance. Improvizace mu ale nevyšla, a teď tak má na krku obvinění z několika trestných činů.

Muž podezřelý z vloupání do obchoduVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu z minulého víkendu ve čtvrtek informovala mluvčí policie Ivana Baláková. Mladík z českolipské komunity bezdomovců se podle policie vloupal v noci ze soboty na neděli do supermarketu v Děčínské ulici.

Nejdřív měl vyřadit z provozu bezpečnostní systém i s kamerami, navíc objekt zcela odpojil od elektřiny.

„Připravil si k odcizení zboží za celkem 175 000 korun. Potom naložil do pěti nákupních vozíků a dvou příručních košíků převážně alkoholické nápoje všeho druhu, nějaké potraviny, sprchové gely a několik dalších drobností. Chyběl mu ale plán, jak tak objemný lup dostat ven z prodejny, do které vnikl přes střešní prostory,“ popsala mluvčí.

Kromě toho vstoupila do hry únava, která mladíka zmohla tak, že se vzbudil až kolem 6:30 ráno, když přišla první zaměstnankyně s pracovníkem bezpečnostní agentury.

Zloděj sebral z domu u Brna diamant za 100 tisíc

Krimi

„Hbitě se proto převlékl do zaměstnanecké uniformy supermarketu a v tomto maskování se pokusil z místa činu zmizet, což mu nevyšlo. Jak ho u vchodu muž z ostrahy spatřil, ihned pochopil, koho má před sebou, a ohlídal ho do příjezdu naší hlídky,“ zmínila Baláková s tím, že mladík ještě marně nabízel muži z ostrahy kradený alkohol za to, že ho nechá jít.

Po zadržení bezdomovec kriminalistům přiznal, že před supermarketem se ještě pokusil vloupat do benzínky v Liberecké ulici, odkud se přemístil na dvě zahrady v lokalitě Stará Lípa, kde sebral dvě jízdní kola a teplovzdušný ventilátor. Rovněž v polovině února se měl vloupat do baru Hong Kong a sebrat z něj malý trezor s hotovostí 47 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z vloupání do obchodu

Policie mladíka obvinila z krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, přičemž celkovou škodu vyčíslila na zhruba 260 000 korun. Obviněnému hrozí až pětileté vězení.

„Do rozhodnutí soudu o vině a trestu zůstává na svobodě za předpokladu, že už se nedopustí žádného dalšího deliktu. Pokud ano, tak budeme iniciovat jeho vzetí do vyšetřovací vazby,“ dodala mluvčí.

Zloděj utíkal v Liberci s prsteny, policisté na něj narazili před zlatnictvím, když šli z práce

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám