Hlavní obsah

Zloděj utíkal v Liberci s prsteny, policisté na něj narazili před zlatnictvím, když šli z práce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Kuriózní okolnosti provázely nepovedenou krádež v centru Liberce, kde ze zlatnictví vyběhl muž s několika platy prstenů. Souhrou okolností měli cestu kolem dva policisté v civilu, kterým zrovna skončila směna. Podezřelý do nich vrazil a pak se jim ještě marně pokusil utéct.

Foto: Policie ČR

Prsteny, se kterými zloděj utíkal ze zlatnictví v Liberci.

Článek

O případu z počátku února ve čtvrtek informoval mluvčí policie Vojtěch Robovský, zlatnictví si podle něj pro krádež vyhlédl 30letý, dříve již osmkrát soudně trestaný muž, který si byl místo nejdřív krátce před činem obhlédnout.

„Nechal si předložit několik plat s prsteny s tím, že shání nějaký pro svou partnerku. Pečlivému výběru věnoval bezmála půl hodiny,“ popsal mluvčí. Muž pak měl s díky a s příslibem, že se ještě vrátí, odejít a opodál si dal cigaretu.

Zhruba do hodiny, když sebral kuráž a promyslel únikové trasy, se do zlatnictví vrátil.

Podezřelý ze silvestrovského vyloupení zlatnictví se přiznal. Vydal 153 prstenů

Krimi

Prodejce mu znovu nabídl k prohlížení prsteny, načež muž využil jeho drobné nepozornosti a také toho, že kolem nikdo další nebyl, a dal se na útěk s lupem za zhruba 320 tisíc korun.

„Těžké dveře poněkud zbrzdily jeho únik a způsobily rozsypání několika zlatých kroužků po podlaze. Hnán vidinou snadného zisku vyběhl lapka z prodejny,“ zmínil Robovský.

Souhrou okolností mezitím skončila nedaleko služba dvěma policistům, kteří šli v civilu právě kolem zlatnictví, když se z něj vyřítil muž s cennostmi.

„Upozaděný křik okradeného prodejce dodal situaci na dramatičnosti. Prchající nemotora nevybral zatáčku a narazil do jednoho z policistů tak silně, až ze semišového plata vylétlo několik prstenů,“ uvedl mluvčí.

Ze zlatnictví v centru Karlových Varů si zloděj odnesl zboží za miliony

Krimi

Následoval výjev, při kterém současně jeden z policistů chytil plato se zbývajícími prsteny a zloděj ho zároveň pouštěl ze sevření, protože jeho ruce zaměstnala ochrana těla před hrozícím pádem na zem.

Muž na útěku sice výrazně zavrávoral, ale nakonec ještě nabral rychlost a nasadil sprint, kterým se pokusil z místa činu utéct k připravenému vozidlu.

Jenže to už měl v patách druhého policistu, který ho ve finále dostihl.

„Na policejní služebně mu záhy policejní komisař sdělil podezření ze spáchání krádeže, za který mu v případě odsouzení může hrozit od jednoho do pěti let vězení. Prsteny se vrátily zpět na prodejnu,“ dodal Robovský.

Krádež zlata zachytila v Německu kamera, podezřelou dvojici zadrželi na Děčínsku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám