Hlavní obsah

Žena střelce měla spory se sousedy, muž zůstával spíš v pozadí

– Uherský Brod • Aktualizováno

Sousedé muže, který v úterý zastřelil v Uherském Brodu osm lidí, o něm hovoří jako o nenápadném člověku, který příliš nevycházel. Výraznější byla podle nich manželka, která měla s okolím slovní konflikty. Žena byla v úterý večer převezena na psychiatrii, dům zůstává pod dozorem policie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Střelec z Uherského Brodu nevycházel moc ven, problémy dělala spíš jeho manželka, uvedla sousedkaVideo: Reuters

 
Článek

„Spíš jeho manželka dělala problémy a slovně napadala sousedy,” popsala soužití Alena Fýbrová, podle níž muž v takovýchto okamžicích zůstával v pozadí a nijak se neprojevoval. Žena například často křičela na ulici nebo plivala po kolemjdoucích.

Sousedé proto s napětím očekávali, jak dopadne policejní zásah v bytě, kde muž se svou ženou bydlel. K němu se policisté rozhodli pozdě večer poté, co je žena odmítala do bytu vpustit.

„Zásah proběhl za účasti lékaře, který přímo na místě vyhodnotil zdravotní stav ženy a rozhodl o jejím umístění do psychiatrické léčebny,“ informoval ve středu mluvčí Krajského ředitelství policie ČR ve Zlíně Pavel Benedikt Stránský.

Zásahové komando proniklo do domu v Javořinské ulici zezadu od zahrady bez jediného výstřelu. Dům již od odpoledne policisté hlídali, žena nechtěla dovnitř nikoho pustit, dokud se nevrátí její manžel.

Manželku střelce z Uherského Brodu odvezli zdravotníciVideo: Aleš Fuksa, Právo

„V domě budou probíhat další procesní úkony, a proto zůstává pod kontrolou policie,“ uvedl mluvčí. Dotaz, zda již v místě proběhla domovní prohlídka, nechtěl Stránský komentovat.

„S ohledem na taktiku vyšetřování nebudeme komentovat, jaké jednotlivé kroky bude policie na místě provádět.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám