Hlavní obsah

Železniční koridor u Brna stál, lidi z rychlíku museli evakuovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nehoda rychlíku v Blansku zastavila ve středu před polednem provoz na frekventovaném železničním koridoru z Brna na Českou Třebovou. Cestující z rychlíku museli evakuovat hasiči. Dálkové vlaky musely jezdit po náhradní trase přes Havlíčkův Brod, cestující v regionální dopravě museli přesedat na autobusy. Před 14. hodinou byl provoz na trati obnoven, informoval web Českých drah.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Celá událost je ve fázi vyšetřování a intenzivně na tom pracujeme. Vlaky dálkové dopravy jsou vedeny trasou přes Havlíčkův Brod a v úseku Adamov a Blansko je zavedena náhradní autobusová doprava. Kdy bude provoz obnoven, zatím nelze říci,“ potvrdila Novinkám po 12. hodině mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Podle webu Z dopravy expres z Prahy do Budapešti rozřízl v Blansku výhybku. Událost se obešla bez vykolejení a bez zranění. Například vlak Metropolitan z Budapešti do Prahy se musel vrátit z Adamova do Brna, odkud se vydal přes Havlíčkův Brod do Prahy.

Vlak na Hodonínsku smetl na přejezdu traktorškolu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám