Hlavní obsah

Vlak na Hodonínsku smetl na přejezdu traktorškolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mikulčice
Aktualizováno

Nákladní vlak smetl ve středu dopoledne na železničním přejezdu na Hodonínsku traktor s označením autoškoly. Traktor měl dle policie poruchu. Podle hasičů se nehoda obešla bez zranění.

Nehoda traktoru a vlaku Video: Milan Vojtek, Právo

 
Článek

Vlak narazil do traktoru s vlečkou u obce Mikulčice krátce před desátou hodinou dopoledne.

„Zasahovali jsme u nehody nákladního vlaku s traktorem na přejezdu. Událost byla bez zranění. Provoz na silnici i železnici byl v místě zastaven,“ uvedli jihomoravští hasiči.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Nehoda traktoru na Hodonínsku

Mluvčí policie Andrea Cejnková Novinkám řekla, že traktor měl poruchu převodovky a zůstal po najetí na přejezd stát. „Vlak jel naštěstí malou rychlostí, takže se nestalo nic vážného, ale vlivem odražení byla poškozena také závora. Učitel i žák včas vystoupili a telefonicky ohlásili překážku na trati,“ konstatovala mluvčí.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Nehoda traktoru na Hodonínsku

„Žák se před nehodou potýkal s řazením a podařilo se mu urvat řadící páku. Nebylo tak možné zařadit rychlost a opustit přejezd,“ potvrdili zasahující hasiči.

Než se podařilo zastavit vlaky, přijel na přejezd nákladní vlak s auty. Žák i s učitelem se podle svědků pokusili varovat strojvedoucího vlaku, ten už ale brzdil a náraz do vlaku byl relativně mírný, traktor jen sesunul z přejezdu, i to ale stačilo na poškození zabezpečovacího zařízení.

Kolona pandurů se na D6 srazila s osobním autem

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám