Hlavní obsah

Zabiják z mercedesu má v nemocnici vazební režim

Novinky, Ivan Trnka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

Na podnikatele Zdeňka Bulawu, který se svým mercedesem ve stopadesátikilometrové rychlosti a s dvěma promilemi alkoholu v krvi zabil v noci z pátku na sobotu v Českém Těšíně tříčlennou policejní hlídku ve Škodě Felícii, dnes soudce uvalil vazbu. Prozatím však 29letý muž, který obchoduje s alkoholem, zůstává v karvinské nemocnici se zlomenou nohou.

Foto: Dana Ehlová

Mnoho povyku pro nic v nastudování Divadla Q10 Hradec Králové na ZDS 2012

Článek

Tam se také ve středu podrobil operaci zlomené stehenní kosti. Podle lékařů zatím není schopen přepravy do brněnské vazební věznice, kde by mu lékaři vězeňské služby poskytli pooperační péči. "Na chirurgickém oddělení nemocnice ho nyní hlídá od patnácti hodin vězeňská služba a platí takzvaný vazební režim. Například k němu nemohou žádné návštěvy nebo nesmí volat z mobilního telefonu," řekla v pátek odpoledne Právu karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Pořád má řidičák

Teoreticky mohl dodnes Bulawa z nemocnice, kdyby ho lékaři propustili domů, odjet i vlastním autem. "Řidičský průkaz mu podle současných zákonů nemůžeme zadržet," konstatovala policejní mluvčí. Soudce však vyhověl návrhu policistů, aby byl na Bulawu uvalen vazební režim. "Jedním z důvodů našeho návrhu je, aby už nikoho na silnicích neohrožoval," sdělila policejní mluvčí.

Podle kriminalistů policisté zatím neobvinili sedmnáctiletou dívku, která společně s Bulawou a devatenáctiletým kamarádem seděla v automobilu. Podle vyšetřovatelů se z místa pokusila ujet přivolaným taxíkem a neposkytla pomoc umírajícím policistům. Obviněni byli už ale oba muži. Mladší za vydírání, protože údajně vyhrožoval smrtí svědkům. Bulawu, který řídil, policisté obvinili z ublížení na zdraví. Ve vězení může strávit až deset let.

Pohřeb třetí oběti

S posledním z trojice zabitých policistů v Českém Těšíně - pětadvacetiletým Tomášem Turoněm - se dnes rozloučila jeho rodina, přátelé a kolegové. K římskokatolickému kostelu v Třinci-Lyžbicích, kde Tomáš žil, přišly na smuteční obřad stovky lidí.

Mezi nimi Tomášovi vzdali hold ministr vnitra Stanislav Gross a policejní prezident Jiří Kolář. Také Turoňovi na pohřbu zahrála hudba hradní stráže a policie a čestná jednotka na konec obřadu vypálila tři salvy na rozloučenou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám