Hlavní obsah

Vrhá se na něj jako divoká kočka. Policie vykázala z bytu ženu za trýznění partnera

Násilí páchané 38letou ženou na o deset let starším partnerovi vedlo podle policistů k jejímu vykázání ze společného bydliště na Českolipsku. Kromě bití a šikany svého druha si měla přivést domů milence, který se na tyranii podílel. Případ je podle policie nezvyklý, protože vykázání se v drtivé většině týkají mužů.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

O případu z minulého týdne ve čtvrtek informovala mluvčí policie Ivana Baláková, jejíž kolegové ženu vykázali na deset dní. Mluvčí neupřesnila, ve které obci policisté zasahovali.

Podle vyšetřovatelů žena partnera již delší dobu šikanovala, což nabralo na obrátkách v posledním půlroce, kdy přešla k tvrdým fyzickým útokům.

Doma se obává usnout, aby se mu ve spánku nepřihodilo něco zlého
Ivana Baláková, mluvčí policie

„Svého partnera tluče různými předměty do hlavy, kope do něj a nebo se na něj vrhá doslova jako divoká kočka a zarývá se svými nehty do jeho obličeje nebo do kůže na jeho těle. Hází po něm talíře a různé ostré předměty, které ho mohou zranit,“ popsala mluvčí atmosféru v domácnosti.

Rodičům muž z Mostu upíral jídlo, bil je, rdousil a nenechal spát. Vykázání nepomohlo

Krimi

Žena při záchvatech zuřivosti zdemolovala téměř veškeré zařízení, takže většina vybavení již není k použití.

Kromě toho měl být muž terčem různých naschválů, které odnesl zraněním. „Například ho shazuje ze židle a při jednom takovém nečekaném pádu si zlomil žebro,“ zmínila Baláková.

Nedokáže se citově odpoutat

Výčet útrap tím ale nekončí, žena si totiž vodila domů milence, který se měl podílet na psychickém nátlaku vyvíjeném na muže, navíc se podle policie nejméně v jednom případě podílel i na fyzickém napadení.

„Problém je, že se od ní oznamovatel nedokáže zcela citově odpoutat, přestože se doma obává usnout, aby se mu ve spánku nepřihodilo něco zlého. My jsme vykázáním ženy přerušili pokračování této agrese a dali mu desetidenní prostor k tomu, aby dobře zvážil, jak si svůj osobní život uspořádá dál,“ uvedla Baláková.

Policie v případu dále vyhodnocuje aktuální stav, přičemž dobu určenou k vykázání lze prodloužit návrhem na vydání předběžného opatření, o kterém by pak rozhodl soud.

Novomanžel den před Vánoci zkopal ve Zlíně ženu a zbil ji násadou. Vykázali ho z bytu

Krimi

„Předběžné opatření trvá jeden měsíc, ale lze ho opakovaně prodloužit až na šest měsíců, popřípadě pak podat návrh znovu,“ upřesnila mluvčí s tím, že při podání návrhu původní vykázání trvá, dokud soud nerozhodne.

Statistika ukazuje, že případ z Českolipska je výjimkou, policisté totiž v rámci Libereckého kraje loni vykazovali celkem 61 lidí, přičemž se jednalo o 60 mužů a jednu ženu. „Letošní skóre se nám trochu posunulo a z devatenácti vykázaných lidí se jedná v šestnácti případech o muže a ve třech o ženu,“ dodala Baláková.

Mladík bil družku do hlavy a zavíral ji doma v Sokolově, po vykázání ji rdousil

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám