Hlavní obsah

V opilosti pobodala přítele, dohodla se na 7,5 roku za mřížemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedm a půl roku stráví za mřížemi čtyřiatřicetiletá Renata Homolová, která v dubnu v opilosti zaútočila nožem na svého tehdejšího přítele. Muž přežil jen díky aktivní sebeobraně a rychlé lékařské pomoci. Ostravský krajský soud v pondělí uznal ženu vinnou z pokusu o vraždu. Rozsudek byl vyhlášen na základě dohody o vině a trestu, kterou státní zástupce s obžalovanou uzavřel.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obžalovaná Renata Homolová v jednací síni ostravského soudu.

Článek

Incident se odehrál v Havířově, v bytě jednoho z panelových domů v ulici 17. listopadu. V bytě žila obžalovaná spolu se svým přítelem a se třemi dětmi, které měla z předchozích dvou vztahů. První manžel se jí utopil, se druhým se rozešla. Se třetím žila rok a čtvrt. O harmonickém a láskyplném vztahu se ale příliš hovořit nedalo.

K napadení došlo v době, kdy byli oba pod vlivem alkoholu a začali se hádat. „Nejprve mě škrtila a pak odešla do vedlejší místnosti. Když jsem se na chodbě obouval, tak se ke mně vrátila a začala mě bodat do krku,“ popsal přítel Homolové samotný útok. Poté, co jí nůž vyrval z rukou, odešla žena do ložnice a pobodaný si sám zavolal lékařskou pomoc.

Útočník v Mohelnici pobodal muže, je obviněn z pokusu o vraždu

Krimi

Podle svých slov již ženě odpustil, a kdyby bylo po jeho, do vězení by ji neposílal. „Odpustil jsem jí to. Já vím, že někteří, i moje současná přítelkyně, s tím mají problém, ale já bych ji do vězení neposílal. Mrzí mě to hlavně kvůli dětem,“ dodal pobodaný muž.

Součástí trestu je úhrada odškodného ve výši 40 tisíc korun, které odsouzená bývalému příteli musí vyplatit, a také povinnost podrobit se protialkoholickému léčení. Rozsudek je pravomocný.

Reklama

Výběr článků

Načítám