Hlavní obsah

Ušili to na mě. Vychovatel před soudem odmítl obžalobu ze zneužívání dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Vychovatel z dětského domova v Tachově Jaroslav J. (58) ve středu u Krajského soudu v Plzni popřel, že by své svěřence sexuálně zneužíval. Tvrdí, že to na něj ušili. Podle státního zástupce měl na přelomu loňského a letošního roku opakovaně zneužívat nejméně čtyři chlapce ve věku od 8 do 12 let.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ke zneužívání mělo docházet na pokoji nebo v koupelně. „V úmyslu uspokojit svůj pohlavní pud přišel za poškozeným do pokoje, sahal mu pod pyžamo na penis a hrál si ním,“ popsal žalobce jeden z případů.

Podobným způsobem se měl muž chovat k dalším chovancům, a to během sprchování.

Zástupce ředitele dětského domova je stíhán za znásilnění dětí

Krimi

„Obžalovaný při hlavním líčení prohlásil, že se ničeho nedopustil. Tvrdil, že není žádný pedofil a že si to poškození museli vymyslet,“ uvedla ve středu mluvčí krajského soudu Jana Durná.

Státní zástupce upozornil na to, že obviněný muž podle vyšetřovatelů zneužil svého postavení vychovatele, kdy ho chlapci byli zvyklí poslouchat. „Pokaždé je upozornil, že o tom nemají nikomu říkat,“ stojí v obžalobě.

Macecha měla zneužít dítě k sado-maso hrátkám. Hloupost, zastal se jí otec chlapce

Krimi

Podle spisu si Jaroslav J. vytipoval jedince, kteří se rozumově pohybují na hranici lehké mentální retardace. Ze spisu dále vyplývá, že znalci u vychovatele zjistili sexuální úchylku, a to homosexuální pedofilii.

Jaroslav J. pracuje v dětském domově více než 10 let. Z vychovatele se postupně vyšvihl až na zástupce ředitele.

Trpká zpráva o zneužívání dětí v Polsku: třetiny případů se dopustili kněží

Evropa

„To už neplatí. Ve funkci skončil a v současné době si vybírá neplacené volno,“ řekl před časem ředitel domova Zdeněk Kropáč s tím, že pracovní poměr s mužem zatím neukončil. „Není pravomocně odsouzený a já ctím presumpci neviny,“ dodal Kropáč.

Státní zástupce navrhuje pro Jaroslava J. trest tři roky vězení, desetiletý zákaz práce s dětmi a ochranné sexuologické léčení. Soud bude pokračovat výslechy svědků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám