Hlavní obsah

Sexuální tyran z Tachovska si dohodl podmínku. Slíbil léčení

Právo, Patrik Biskup

Chtěla zachovat rodinu pohromadě, a tak se roky nechala od svého manžela mučit při sexu. Letos v dubnu už ale 33letá žena z Tachovska stupňující násilí ze strany výrazně staršího partnera nevydržela a z domu společně se čtyři dětmi utekla. Muž skončil ve vazbě obviněný z týrání, znásilnění a kuplířství. Hrozilo mu deset let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Po sedmi měsících je ale 46letý muž na svobodě a do vězení už nepůjde. Ke všemu se přiznal a slíbil, že se bude léčit u sexuologa. Se státním zástupcem se pak dohodl na podmíněném trestu, který nyní soud akceptoval. Uzavření dohody o vině a trestu u závažných zločinů umožňuje novela trestního zákoníku od letošního října.

„Kromě pětileté zkušební doby se nesmí k poškozené ani dětem přiblížit. Má uložený pětiletý zákaz zdržovat se v okrese, kde nyní poškozená bydlí, a musí jí zaplatit odškodné za nemajetkovou újmu ve výši 360 tisíc korun. Kromě toho je povinen podrobit se ochrannému sexuologickému léčení,“ uvedl soudce Miroslav Vajgant s tím, že na dodržování uložených povinností bude dohlížet probační úředník.

Krádeže, přepadení i vraždy přehledně. Policie zveřejnila mapu kriminality

Krimi

Podle obvinění muž po manželce opakovaně vyžadoval pohlavní styk s fyzickým násilím. „Před samotným aktem musela klečet nahá s rukama za hlavou a muž ji bil gumovou hadicí nebo vařečkou na prsou a genitáliích, dával povely a v případě jejich nesplnění ji trestal,“ uvedl zdroj obeznámený s případem.

Ženě tím způsobil bolestivé podlitiny a krvácející rány. „Zpočátku vyžadoval drsný sex jednou za tři dny, ale v posledních týdnech už to bylo i dvakrát denně. Žena nakonec z domova utekla a přivolala pomoc,“ dodal zdroj.

Z průběhu vyšetřování také vyplynulo, že obviněný domlouval ženě pohlavní styk s několika cizími muži najednou, od kterých si za to nechal platit. „Vyhledal tři desítky náhodných mužů, se kterými následně domluvil schůzku, a požadoval po manželce, aby s nimi souložila. On sám je pozoroval nebo se i aktivně zapojil. Po ženě požadoval, aby od těchto neznámých mužů inkasovala za pohlavní styk 500 korun, peníze mu poté musela předat,“ uzavřel zdroj.

Žalobce mu chtěl dát šanci

Podle tachovského státního zástupce Pavla Reisera, který dohodu o vině a trestu s obviněným uzavřel, jsou opatření uložená v rámci trestu dostatečná k ochraně poškozené a dětí do budoucna.

„Chtěl jsem dát obviněnému šanci, aby se srovnal. Jednak se potřebuje léčit, a také aby mohl pracovat a platit výživné na děti. Navíc se zavázal, že poškozené zaplatí 360 tisíc korun do nového začátku. Takže se bude muset pořádně otáčet a stále nad ním bude viset Damoklův meč,“ vysvětlil žalobce, proč souhlasil s podmíněným trestem.

Tyran ji s dcerou držel měsíce doma. Sotva se nadechla, lockdown ji zase srazil na dno

Domácí

Upozornil také na to, že obviněný nebyl v minulosti trestán a nyní strávil několik měsíců ve vazbě. „S dohodou souhlasil i orgán sociálněprávní ochrany dětí,“ uzavřel Reiser.

Reklama

Výběr článků

Načítám