Hlavní obsah

U bankomatu v České Lípě našli psíka mývalovitého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Za normálních okolností tento nepůvodní druh přes zimu spí podobně jako medvěd nebo jezevec. Mladý psík mývalovitý, drobná neobvyklá šelma z čeledi psovitých, si ale teď v lednu v České Lípě vyrazil do města. Neznámo jak se zvíře dostalo i do vnitřních prostor zdejší banky, konkrétně do uzavřeného prostoru s bankomatem.

Foto: MP Česká Lípa, Bez zdroje

Psík u bankomatu.

Článek

„Tady psík mývalovitý trochu vylekal ženu, která si chtěla cestou do práce z bankomatu vybrat peníze,“ popsali na sociální síti českolipští městští policisté, které pak žena do banky přivolala.

Strážníci se pokoušeli zvíře vylákat ven na rohlík, ale neuspěli. A na místo tak museli přivolat veterinářku, s níž drobnou šelmu společně odchytili. „Náš seznam odchycených zvířat jsme mohli rozšířit o další druh,“ pobaveně zaznamenali strážníci.

Smutná zpráva

Lékařka zjistila, že zvíře je zraněné. Po převozu do ordinace muselo dokonce podstoupit operaci žaludku, který bylo nutné vyčistit. Vyhlídky na uzdravení byly údajně příznivé, protože se jednalo o mladý kus.

Druhý den po odchycení ale českolipští strážníci museli tlumočit smutnou zprávu. „Bohužel, ukázalo se, že zvíře mělo ještě další zranění, a i přes veškerou veterinární péči uhynulo,“ uvedli.

Na další neobvyklý výlet se tak tento psík mývalovitý už nevydá.

Foto: MP Česká Lípa, Bez zdroje

Psík u bankomatu.

Jako utržená ze řetězu. Uprchlá kráva se toulala Ostravou

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám