Hlavní obsah

Jako utržená ze řetězu. Uprchlá kráva se toulala Ostravou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

O pozdvižení se v Ostravě postarala mladá jalovice, která při přepravě na statek utekla své chovatelce. Jak informovala městská policie, zvíře se chovalo doslova jako utržené z řetězu.

Kráva pobíhala Ostravou.Video: Městská policie Ostrava, Bez zdroje

 
Článek

K události došlo už minulý týden, městská policie nyní zveřejnila video, které putování krávy zachycuje. „Jalovice utekla chovatelce při vykládce na statku a brázdila Slezskou Ostravu. Její touhu po svobodě se jí dařilo realizovat téměř noc a den,“ uvedl mluvčí strážníků Jindřich Machů.

Lapili ji na hřbitově

K návratu se ji snažilo přimět několik strážníků spolu se státními policisty a hasiči. Nakonec se ji podařilo lapit na hřbitově. „Její putování ukončil přivolaný veterinář, který ji uspal,“ dodal mluvčí. Jalovici poté strážníci živou a zdravou předali zpět majitelce, která podle mluvčího celou dobu spolupracovala s městskou policií.

Podobné video zveřejnili v pátek také policisté z jihu Čech, kteří zase pronásledovali prase. „Pobíhající prase v Českých Budějovicích ohrožovalo dopravu. Zpět za plot jej ve čtvrtek odpoledne zaháněli strážníci i policisté. Operačnímu nakonec zahlásili úspěch i skóre 4:1. Prasátko totiž předtím čtyřikrát proniklo policejním obklíčením,“ napsali policisté.

Pobíhající prase v Českých Budějovicích ohrožovalo dopravu.Video: Policie ČR

Z ohrady u Prahy utekli býci. Po útoku na ženu jednoho odstřelili

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám