Hlavní obsah

Tragickou srážku v Brně zavinil řidič trolejbusu

Právo, tr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Tragickou srážku trolejbusu s tramvají v Brně-Černých Polích letos 23. května zavinil řidič trolejbusu. Mluvčí drážní inspekce Martin Drápal tak potvrdil, co vyšetřovatelé policie i dopravního podniku předpokládali hned od začátku. V dokončované závěrečné zprávě stojí, že trolejbus vjel do křižovatky na červenou. Na místě zemřel 77letý muž a dalších třináct cestujících bylo zraněno.

Foto: Jan Trojan, Právo

Tramvaj se srazila s trolejbusem linky 37.

Článek

„Jel jako blázen, někam určitě spěchal,“ řekli Právu nezávisle na sobě o řidiči trolejbusu dva cestující krátce po nehodě. Došlo k ní po 19. hodině.

Mluvčí dopravního podniku Linda Škrancová později uvedla, že tramvaj linky č. 9 v době srážky na křižovatce Provazníkova a Lesnická jela rychlostí 26,6 až 29 km/h, trolejbus linky č. 37 měl na tachometru 45 km/h.

Řidič trolejbusu překročil o 15 kilometrů v hodině interní předpisy, které nařizují pod křížením trolejí maximální rychlost 30 kilometrů v hodině. Při vyšší rychlosti trolejbus může ztratit s trolejí kontakt.

Nezávisle probíhá také policejní vyšetřování, podle mluvčího Bohumila Maláška se také dokončuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám