Hlavní obsah

Rotvajleři, kteří potrhali desetiletou Sofii, dostali druhou šanci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rotvajleři, kteří v Holýšově na jižním Plzeňsku ošklivě potrhali desetiletou Sofii, dostali druhou šanci. Ujala se jich Hana Doubková ze spolku RTW – naše láska, jejich naděje. „Nejsou zlí ani zkažení, jen nevychovaní,“ řekla Právu.

Foto: Hana Doubková

Rotvajleři, kteří ošklivě potrhali desetiletou Sofii z Ukrajiny, dostali druhou šanci. Na snímku je dvouletá Zoe

Článek

Dvouletou fenu Zoe a o rok staršího psa Nana přivezla minulý týden do Oseka u Rokycan. „Oba se spíš projevují jako přerostlá a zmatená štěňata. Nejsou agresivní. Každého přivítají, chtějí se mazlit. Bohužel žili v izolaci. Přes den byli zavření v kotci, na večer je majitel pouštěl, aby hlídali areál,“ pokračovala Doubková.

Foto: Hana Doubková

Rotvajleři, kteří ošklivě potrhali desetiletou Sofii z Ukrajiny, dostali druhou šanci. Na snímku je tříletý Nano

Incident se stal před dvěma týdny v prostorách bývalých holýšovských kasáren. Zvířata podhrabala plot nedaleké firmy a utekla. Cestou narazila na skupinu ukrajinských dětí z ubytovny, která se poblíž nachází. Nejdříve si s rotvajlery hrály a hladily je, pak ale psi Sofii napadli.

„Holčička zvedla ruku s telefonem, chtěla si je vyfotit a oni zaútočili. Zakousli se jí několikrát do stehna, až byla vidět kost. A potrhané má i ruce,“ vylíčil Právu krátce po incidentu manažer společnosti Nazar-Invest, jež provozuje ubytovnu, Jaroslav Hodek. Dívenka už má za sebou čtyři operace a leží stále v nemocnici. Majitel velmi lituje toho, co se stalo. Nabídl Sofiině rodině i finanční odškodnění.

Rány až na kost. Sofie, kterou potrhali rotvajleři, už podstoupila dvě operace

Krimi

Podle Doubkové mohl být důvod jiný než zvednutá ruka s telefonem. „Vypadá to, že neunesli nápor zájmu a hlazení, na něž nejsou zvyklí. Nikdo je totiž nenaučil ovládat emoce,“ podotkla předsedkyně spolku. Ten se od roku 2015 zaměřuje právě na rotvajlery a jejich křížence. Věnuje se týraným, odloženým či nechtěným psům, včetně převýchovy.

„Nano zůstal u mě, Zoe šla ke kolegyni. Pracujeme s nimi odděleně. Jsou oba opravdu chytří. Nicméně si neumějí hrát ani s hračkami. I štěně, když se rozdovádí, vám může třeba rozškubat tepláky. Když jde o tříletého psa s velkou tlamou, je to daleko horší. Proto je nejdřív musíme naučit, co je hra, co už ne,“ vysvětlila Doubková.

Tvrdí, že nejdůležitější je mít s nimi trpělivost a zůstat klidný. Ona i její kolegyně bude psy postupně zvykat na různé prostředí i situace. „Nano se při první procházce bál projít dvířky z kotce, v lese se rozhlížel. Když jsem ho pohladila, znervózněl, začal kolem hopsat, olizovat mi ruce. Zkrátka nevěděl, jak reagovat,“ popsala Doubková. Věří, že oba rotvajlery se podaří dovychovat a najít pro ně nový domov.

Je mi to strašně líto. Psy dám do dobrých rukou, řekl majitel rotvajlerů, kteří pokousali desetiletou Sofii

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám