Hlavní obsah

Je mi to strašně líto. Psy dám do dobrých rukou, řekl majitel rotvajlerů, kteří pokousali desetiletou Sofii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva rotvajleři, kteří v Holýšově na jižním Plzeňsku ošklivě potrhali teprve desetiletou Sofii, jsou teď v karanténě. Jejich majitel je nenechá utratit, ale chce je dát „do dobrých rukou“. „Je mi strašně líto, co se holčičce stalo. Celé to byla nešťastná náhoda,“ řekl Právu.

Reportáž z Holýšova u Plzně, kde rotvajleři napadli 10letou ukrajinskou dívku.Video: Klára Mrázová, Právo

 
Článek

Majiteli hrozí až dvouleté vězení. Kriminalisté už ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.

Zástupce ředitele Státní veterinární správy Plzeňského kraje Richard Bílý sdělil, že zvířata zůstanou do soboty v karanténě.

„Absolvovala klinické vyšetření, během nějž nejevila známky agresivity nebo nějakého onemocnění,“ řekl s tím, že o jejich dalším osudu rozhodne majitel.

„Nenechám je utratit, to si nezaslouží. Chci je dát do dobrých rukou, aby se něco takového už nikdy neopakovalo,“ řekl Právu majitel psů.

Holčičku u Plzně napadli a těžce zranili dva rotvajleři

Krimi

Incident se odehrál v úterý večer v prostoru bývalých holýšovských kasáren. Zvířata utekla z jedné tamější firmy.

„Z osmdesáti procent máme kolem vysoký vlnitý plot, zbytek tvoří ocelové pletivo. Pod ním je ještě beton, ale psi si našli skulinku, která ani není vidět, a podhrabali se,“ popsal majitel a podnikatel.

Rotvajleři pak narazili na skupinu ukrajinských dětí z nedaleké ubytovny.

„Nejdřív si s nimi zvířata normálně hrála, nebyl žádný problém. Holčička pak zvedla ruku s telefonem, chtěla si rotvajlery vyfotit a oni zaútočili. Zakousli se jí několikrát do stehna, až byla vidět kost. A potrhané má i ruce,“ líčil manažer ubytovny Jaroslav Hodek.

Foto: Klára Mrázová, Právo

Ubytovna v prostoru bývalých holýšovských kasáren, kde žije desetiletá Sofie se svou matkou a sestrou.

Uvedl, že se psi nedali odehnat. Dívenku zachránil až muž, který náhodou projížděl kolem. Sofie poté skončila s vážnými poraněními v plzeňské fakultní nemocnici.

„Hrozně mě to mrzí. Pes se zřejmě lekl telefonu a bránil fenu,“ odhadoval jejich majitel. Podle něj jsou jeho rotvajleři přátelští a lidé z okolí na ně byli zvyklí. „Svědčí o tom i fakt, že si je děti nejdřív hladily,“ dodal.

Zároveň ale přiznal, že zvířata už jednou z areálu prchla. „Bylo to v únoru. Chlapi špatně zavřeli vrata. Od té doby měli psi tendenci utíkat, čemuž jsem se snažil zabránit,“ pokračoval.

Starostka Holýšova Alena Burianová (ODS) doplnila, že tehdy se šli místní projít se psem, na kterého rotvajleři zaútočili. Majitelé zvíře bránili, až je rotvajleři pokousali. „Měli jen drobné poranění,“ řekla.

Policejní mluvčí Michaela Raindlová potvrdila, že věc řešili jako přestupek, který předali na příslušný správní úřad.

„Nedali se odehnat.“ Rotvajleři potrhali desetiletou Sofinku. Zachránil ji muž, který jel kolem

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám