Hlavní obsah

Rány až na kost. Sofie, kterou potrhali rotvajleři, už podstoupila dvě operace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě operace už má za sebou, další ji čeká. Desetiletá Sofie z Ukrajiny, kterou ošklivě potrhali v Holýšově na jižním Plzeňsku dva rotvajleři, podstupuje náročnou léčbu. „Trpí velkými bolestmi. Doktoři jí čistí hluboké rány, které má po těle, a tak ji po většinu dne udržují v umělém spánku,“ popsal Právu Alexandr Brejcha, jednatel firmy, která vlastní ubytovnu, kde dívka bydlí.

Majitel ubytovny v Holýšově Alexandr Brejcha mluví o případu desetileté Sofie, kterou ošklivě potrhali dva rotvajleři. Sofii pozdravily i děti a jejich koordinátorka. Video: Klára Mrázová, Právo

 
Článek

Sofiina matka, která s dcerou uprchla z Charkova před válkou, ho pověřila, aby místo ní komunikoval. Sama totiž nemá sílu o úterním neštěstí, jež se stalo v prostoru bývalých holýšovských kasáren, mluvit.

„Je s děvčátkem v nemocnici. Zatím je Sofinka na jednotce intenzivní péče, ale mamince umožňují krátká setkání,“ pokračoval Brejcha.

Psi, kteří v úterý utekli z nedaleké holýšovské firmy, holčičce způsobili vážná zranění.

„Rány má na stehně, boku i rukách. Na některých místech byla vidět až kost. Devastace je poměrně rozsáhlá, plastické operace ji zřejmě neminou. Stěžovala si, že necítí nohy, ale to může být i vlivem tišících léků,“ uvedl manažer společnosti Jaroslav Hodek.

Je mi to strašně líto. Psy dám do dobrých rukou, řekl majitel rotvajlerů, kteří pokousali desetiletou Sofii

Krimi

Právě o dolní končetiny se Sofie po incidentu nesmírně bála. „Byla v takovém šoku, že ani nebrečela. Jen se ptala, jestli přijde o nohy,“ líčila koordinátorka Anastasie Zubková, která dívce po útoku pomáhala na ubytovně.

Tam zraněnou Sofii přivezl muž, který incident viděl a psy autem odehnal. Zachránil jí tím život.

Podle Brejchy na tom desetiletá školačka není psychicky moc dobře. Povzbudit se ji snaží matka i ukrajinské děti z ubytovny, které pro ni natočily video.

„Poslali jsme Sofince zdravici, ve které jí přejeme brzké uzdravení. Věříme, že s námi zase bude zpívat a tančit,“ řekla koordinátorka dětské skupiny Alina Melenková.

Reportáž z Holýšova u Plzně, kde rotvajleři napadli 10letou ukrajinskou dívkuVideo: Klára Mrázová, Právo

Majitel rotvajlerů už se pokusil poškozenou rodinu kontaktovat. Právu uvedl, že ho celá situace hrozně mrzí.

„Vnímá svou vinu, staví se k tomu chlapsky a chce věc řešit. Nabídl i finanční vyrovnání. Nicméně Sofiina matka na tom není psychicky zatím tak, aby s ním mohla komunikovat,“ sdělil Hodek.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Muži hrozí až dvouleté vězení.

„Nedali se odehnat.“ Rotvajleři potrhali desetiletou Sofinku. Zachránil ji muž, který jel kolem

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám