Hlavní obsah

Řidiče na úprku před policií na Trutnovsku nezastavila střelba ani náraz do sněhu

Novinky, kub
Hostinné

Varovné výstřely použila policie při pronásledování řidiče na Trutnovsku. Mladíka za volantem osobního auta, který odmítl zastavit policejní hlídce ke kontrole, to ale nezastavilo, navíc ohrožoval divokou jízdou ostatní řidiče. Nakonec vjel autem do sněhu a začal utíkat. Policisté ho ale doběhli a zadrželi, akci zaznamenala jejich kamera.

Policie střílela při pronásledování řidičeVideo: Policie ČR

 
Článek

Na podezřelého řidiče černého auta značky Škoda narazili policisté v předešlých dnech v Klášterské Lhotě, když je rychle předjel. Podle mluvčí policie Šárky Pižlové jel v obci 78 km/h, zákon přitom povoluje maximálně 50.

Pronásledovaný řidič reagoval na další výzvy policejní hlídky k zastavení sešlápnutím plynu. Po zhruba 400 metrech zastavil a z auta vystoupil spolujezdec.

Zloděj vyštěkaný policejním psem kličkoval před hlídkou, skončil v křoví

Krimi

„Policisté tedy opustili vůz a chtěli muže zkontrolovat, přičemž on před nimi začal opět ujíždět k Hostinnému. Svou rychlou a bezohlednou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu, a když vjel na polní cestu a i nadále nedbal výzev k zastavení, policisté opakovaně použili donucovací prostředek – varovný výstřel,” informovala o případu ve středu mluvčí.

Šofér se zákazem řízení ujížděl policii v Ostravě v kradeném BMW

Krimi

Ani výstřely ale řidiče nedonutily zastavit, načež po dalších pár stech metrech jízdu nezvládl a vyjel mimo silnici do sněhu. Řidiče to sice donutilo zastavit auto, sám se ale dal na útěk po svých.

Foto: Policie ČR

Pronásledovaný řidič v Klášterské Lhotě na Trutnovsku

„Policisté ho po chvíli dopadli, když ho pod hrozbou namířené střelné zbraně spoutali a zadrželi,” popsala Pižlová s tím, že muže dopadli ve městě Hostinné.

Zfetovaný motorkář ujížděl v Plzni rychlostí 140 km/h

Krimi

Prověřování ukázalo, že za volantem seděl 28letý muž, který má řízení úředně zakázáno do října 2022. Dechová zkouška byla podle mluvčí s negativním výsledkem, opačné hodnoty ale byly znát u testu na psychotropní látky.

Policie mladíka obvinila z maření úředního rozhodnutí, v případě soudu mu hrozí až dva roky ve vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám