Hlavní obsah

Zloděj vyštěkaný policejním psem kličkoval před hlídkou, skončil v křoví

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Policisté v Hradci Králové pronásledovali muže podezřelého z krádeže věcí z rodinného domu. Nejdřív ho vystopoval psovod se služebním psem, muž ale utíkal pryč. Podezřelého nakonec zadržela policejní hlídka, když před ní kličkoval po silnici. Policie muže stíhá také kvůli drogám. Pronásledování zaznamenala policejní kamera.

Psovod vypátral zloděje v Hradci Králové Video: Policie ČR

 
Článek

Krádež vyšetřovali policisté v pondělí, kdy z garáže rodinného domu na Hradecku zmizela řada věcí, zejména nářadí. Policisté povolali na místo psovoda, jehož služební pes Kimmy při průzkumu okolí našel a označil v křoví schovaného člověka, který začal utíkat.

Chatka skrývala varnu na pervitin. Policie dorazila s beranidlem, psem i vrtulníkem

Krimi

„Nereagoval na výzvy a psovod spolu s dalšími přivolanými hlídkami policistů z obvodního oddělení začali muže pronásledovat. Osmadvacetiletého muže nakonec zadrželi policisté z pohotovostního a eskortního oddělení, kteří ho za použití donucovacích prostředků zpacifikovali,” informovala ve čtvrtek o případu mluvčí policie Lucie Konečná.

Policejní psovod zachránil muže před utonutím v řece Moravě

Krimi

Na záběrech policie je vidět, že se muž snažil policistům kličkováním uniknout, když utíkal přes silnici, načež na něj jeden z policistů skočil a povalil ho do křoví.

Policista se psem pak v okolí vypátrali většinu odcizených věcí, podle mluvčí to bylo například běžkařské vybavení, motorové pily, dílenské součástky a štípací sekery v hodnotě téměř 40 tisíc korun.

Ohromila mě síla exploze, svěřil se český psovod po návratu z Bejrútu

Domácí

„V případě prokázání viny v době nouzového stavu za zločin krádež v souběhu s přečinem porušování domovní svobody muži hrozí trest odnětí svobody až na dobu osm let,” upřesnila mluvčí. Mladík je rovněž stíhán kvůli distribuci drog, podle vyšetřovatelů kšeftoval na různých místech v Hradce Králové ve více než 100 případech s marihuanou a pervitinem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám