Hlavní obsah

Princi z internetu poslala žena z Prostějovska skoro dva miliony, naletěla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příběh s korunním princem v Dubaji se nekonal, místo toho čekala ženu z Prostějovska ztráta iluzí a peněz. Na internetu si její city získal muž, kterému posílala na neznámé účty během zhruba půl roku vysoké částky. Šlo ovšem o podvodníka, celkem žena přišla o 1,8 milionu korun.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

„Korespondence s poškozenou začala někdy v červnu letošního roku a táhla se až do listopadu. Žena nejprve komunikovala s mužem, který se jí představil jako korunní princ z Dubaje a potom byla v kontaktu i s dalšími osobami, se kterými se dorozumívala česky a anglicky,“ informovala ve čtvrtek o případu policejní mluvčí Miluše Zajícová. Věk ženy policie nesdělila.

Žena z Novojičínska poslala statisíce údajnému agentovi OSN. Navzdory varování banky

Krimi

Díky citům, které pojala k neznámému princi a s vidinou, že pojede do Dubaje, začala posílat na různé účty peníze. Prozřela bohužel pozdě. Případ si převzali kriminalisté a vyšetřují ho jako podvod.

„Při prověřování případu jsme zjistili, že poškozená je velmi aktivní na sociálních sítích, proto se nabízí možnost, že si ji pachatel vyhlédl právě tady, a následně ji oslovil na základě jejích komentářů k celospolečenskému dění a názorového smýšlení. Na základě těchto sdílených informací může pachatel svoji ‚kořist‘ lépe poznat a využít je pro svůj účel, kterým v tomto případě bylo získání finančních prostředků,“ popsala Zajícová.

Policie utnula fabriku na pohádky o lásce a investicích. Obvinění měli vytahat z Čechů miliony

Krimi

Piráti jsou mi v patách. Seniorka poslala „námořníkovi z Itálie“ statisíce

Bezpečnost

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám