Hlavní obsah

Pošlu úspory a přijedu, lásko, tvůj Colin Firth. Podvodník obral seniorku z Jičínska o 140 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jičín

Desítky tisíc korun poslala seniorka z Jičínska neznámo kam v domnění, že si píše s oscarovým hercem Colinem Firthem. O dalším z řady podobných podvodů ve čtvrtek informovala mluvčí policie Eliška Pospíšilová. Falešný herec měl ženě vyznat lásku a slíbit, že jí pošle své úspory a přijede do Česka. Že po ní chtěl kapesné, seniorku nezarazilo.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Žena podle kriminalistů patřila již léta k velkým fanynkám 62letého Colina Firtha, jenž je známý například ze snímku Valmont režiséra Miloše Formana a který má i svou hvězdu na hollywoodském chodníku slávy.

Záliba seniorku dovedla na fanouškovské stránky na jedné ze sociálních sítí, kde se začal odvíjet případ, který policisté označují jako těžko uvěřitelný. Žena totiž nabyla přesvědčení, že se seznámila přímo s Firthem. Následovala výměna několika milých zpráv, načež šel podvodník, který se za herce vydával, rychle na věc - ženě vyznal lásku a slíbil, že za ní přijede do Česka.

Pošlu celé úspory, prosím o kapesné

Pak vstoupil do hry prvek, který má být podle kriminalistů, jež opakovaně upozorňují na obdobné podvody, varovným signálem číslo jedna: druhá strana potřebuje z různých důvodů peníze.

Podvodníkovi vydávajícímu se za herce z tureckých komedií poslala žena z Brněnska skoro milion

Krimi

Nejdřív ženě podvodník úspěšně prodal fanouškovskou VIP kartu na hercovo představení i s dopravou, následně přispěla na charitu, které se měl domnělý Colin Firth věnovat.

Pak následovala životní nabídka. „Příslib zaslaného kufříku s miliony eur na společný život v Česku seniorku zřejmě natolik utvrdil, že neváhala zaplatit i údajnému dopravci za očekávaný balík,“ popsala mluvčí.

Podvodník ve finále ještě přidal na otrlosti, když ženu poprosil, aby mu vzhledem k tomu, že v balíku pošle veškeré své úspory, zaslala nějaké kapesné.

Marné čekání na domnělé hercovy celoživotní úspory přimělo ženu k oznámení případu policii. Celkem přišla o 140 tisíc korun. Policie případ prověřuje jako podvod, za který hrozí až pětileté vězení.

Falešný manažer Bon Joviho obral ženu z Pardubického kraje o 600 tisíc

Krimi

Fantazie při tvorbě legend, se kterými podvodníci tahají své oběti za nos, takřka nemá hranice. Sázejí na důvěřivost lidí a čas od času jim to vyjde.

Mluvčí policie zdůraznila, že vzdor své pestrosti mají podvodné příběhy jedno společné: snaží se oběti přimět k prozrazení osobních informací nebo k placení za výrobky či služby, kterých se ale ve skutečnosti nikdy nikdo nedočká.

„Nepodlehněte zvýšenému nátlaku a manipulaci podvodníků a buďte ve sdělování svých údajů obezřetní,“ dodala Pospíšilová.

Důvěřivá žena z Moravy naletěla falešnému oscarovému herci

Krimi

Firth je držitelem Oscara i Zlatého glóbu, zahrál si třeba v romantické komedii Láska nebeská nebo v sérii komedií o nevyrovnané třicátnici Bridget Jonesové. Je otcem tří dětí. S manželkou Livií Giuggioli, s níž žil přes dvacet let, se rozešel na konci minulé dekády.

Foto: Mike Blake, Reuters

Britský herec Colin Firth se soškou Oscara za roli ve filmu Králova řeč

„Setkání“ s italským zpěvákem stálo ženu z Táborska 700 tisíc

Krimi

Reklama

Související témata:
Colin Firth

Související články

Výběr článků

Načítám