Hlavní obsah

Žena z Třince naletěla podvodníkovi. Lásku jí vyznával český populární zpěvák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec

Velmi důmyslný podvod vyšetřují policisté v Třinci. Šedesátiletá žena se stala obětí podvodníka, který se na sociálních sítích vydával za jednoho z nejpopulárnějších českých zpěváků. Svou oběť obral o 50 tisíc korun.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Jak v pátek sdělila mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská, žena se „zpěvákem“ komunikovala prostřednictvím Messengeru. O tom, že jde o podvodníka, neměla vůbec tušení.

„Jde o velmi populárního českého zpěváka, který je oblíbený zejména mezi mladou generací a svými koncerty vyprodává největší haly v republice,“ uvedla Štětínská. Až do poslední chvíle se dáma domnívala, že si píše s hudební ikonou. Ve skutečnosti podvodník jen zneužil jméno umělce.

50 tisíc na písničky

„Po vyznání lásky si dotyčný, který se mimochodem každé nabídce zavolání vyhnul, získal její důvěru. Neuběhlo ani 14 dnů od prvního kontaktu a požádal paní o peníze k  práci na svých písničkách, poslal také návod k  postupu při platbách. Paní se ho zželelo a na účet v cizině mu měla zaslat téměř 50 tisíc korun, část financí si na to dokonce půjčila,“ uvedla mluvčí.

Žena nakonec vše nahlásila policistům s tím, že byla zřejmě podvedena a až postupem času si uvědomila, že netuší, s kým si vlastně dopisovala. Po pachateli policie pátrá.

Podvodník přiměl seniorku z Ostravy k erotickému videu, kterým ji pak vydíral. Policie ukázala jejich chat

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám