Hlavní obsah

Falešný manažer Bon Joviho obral ženu z Pardubického kraje o 600 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na vidinu setkání s Jonem Bon Jovim nebo Philem Collinsem se nechaly nachytat dvě ženy z Pardubického kraje. Obě uvěřily podvodníkům a poslaly jim dohromady přes milion korun. Neuvidí peníze ani zpěváky.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bon Jovi, snímek z roku 2013

Článek

Nejnovější vyšetřovaný případ se odehrál v lednu, kdy žena zareagovala na fanouškovskou stránku známého anglického zpěváka Phila Collinse.

Ze stránky se jí zanedlouho ozval údajný manažer zpěváka s tím, že je schopen domluvit jí osobní setkání s Collinsem přímo v České republice.

„Podmínkou však bylo uhrazení nákladů spojených s cestou, pobytem a organizací. Tímto způsobem podvodník z poškozené vylákal během několika týdnů bezmála půl milionu korun,“ sdělila mluvčí policie Iveta Kopecká.

Foto: Milan Malíček, Právo

Phil Collins

Podobným případem se zabývají svitavští policisté již od listopadu. Žena, která zareagovala na fanouškovskou stránku zpěváka Jon Bon Joviho, přišla o bezmála 600 tisíc korun.

V obou případech policie neznámé pachatele podezřívá z podvodu, za který jim hrozí až pět let vězení.

„Setkání“ s italským zpěvákem stálo ženu z Táborska 700 tisíc

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám