Hlavní obsah

Poslance ODS Vilímce napadl opilec, odrážel ho deštníkem

Právo, Ivan Blažek, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Fyzickému útoku musel v pondělí večer čelit poslanec za ODS a bývalý náměstek hejtmana Plzeňského kraje Vladislav Vilímec. V Prešovské ulici v centru Plzně jej kolem půl desáté večer napadl opilý asi padesátiletý muž.

Foto: ČTK

Poslanec ODS Vladislav Vilímec

Článek

„Schytal jsem několik ran, nejhorší byla zhmožděnina nad pravým okem. Byl jsem pro jistotu u lékaře, ale naštěstí to není nic vážného,“ řekl Právu Vilímec.

Na agresorovi bylo podle Vilímce vidět, že už něco vypil. "Vůbec ho neznám, on mne ale poznal, věděl, že jsem politik ODS, a proto mne napadl,“ sdělil Vilímec. V prakticky liduprázdné ulici se poslanec alespoň částečně bránil deštníkem.

Pořád chtěl, ať si to vyřídíme jako chlap s chlapem, což jsem nechtěl.
Vladislav Vilímec

"Byl velmi vulgární. Pořád chtěl, ať si to vyřídíme jako chlap s chlapem, což jsem nechtěl. Jednak nevím, jak by to dopadlo, byl fyzicky hodně zdatný, a hlavně - rvoucí se poslanec, to není dobrá reklama,“ poznamenal Vilímec, kterému se nakonec podařilo násilníka vmanipulovat na rušnější náměstí Republiky.

„Stále jsem se s ním snažil mluvit, to bylo asi to nejlepší, co se dalo dělat. Nakonec jsme se dohodli, že když mě nechá v klidu jít, nebudu to nikde hlásit,“ dodal poslanec.

Vilímec trestní oznámení nakonec skutečně nepodal. „Kdyby byla policie na místě, asi bych to oznámil. Ale nebyla a když se ukázalo, že zranění nejsou vážná, tak jsem to dál neřešil. Stejně by to skončilo maximálně jako nějaký přestupek,“ uvedl Vilímec.

Reklama

Výběr článků

Načítám