Hlavní obsah

Poskakoval na hraně a visel tam, popsala vyjednavačka zásah na střeše gynekologie v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policejní vyjednavačka popsala případ, který se odehrál ve středu večer na střeše vinohradské nemocnice v Praze. Čtyřhodinové vyjednávání bylo ovlivněno zřejmě léky, které muž užíval. Byl velmi rychlý a hrozilo, že spadne.

Vyjednavačka ke středečnímu zásahu v Praze.Video: Novinky

 
Článek

Policie se k muži na střeše gynekologického oddělení dostala ve středu kolem půl šesté odpoledne a vyjednáváním strávila 4,5 hodiny. Jak se muž na střechu dostal, ale není jasné.

„Pán se jevil, že byl pod vlivem návykových látek či léků, a prováděl různé obratné kousky, poskakoval na hraně, různě tam visel a pohyboval se velice rychle. Hrozilo, že spadne,“ řekla Novinkám vyjednavačka s tím, že nebylo jasné, zda chtěl skočit. Naznačila, že se mohl také předvádět.

Podle ní měl více důvodů, proč na střeše byl. Všechny se týkaly minulosti, pocity křivdy a nespravedlnosti.

„Podařilo se nám ho zklidnit a pak se rozhodl, že je nesmysl, aby v tom pokračoval,“ konstatovala vyjednavačka a dodala, že mu během akce policisté dali vodu i cigaretu.

Podle ní si muž hodně kontroloval okolí, aby se k němu někdo nepřiblížil. U sebe měl také dva mobily, do kterých průběžně nahlížel.

„Trvalo to opravdu dlouho a mělo to vazbu na to, že byl pod vlivem léků. Vyjednávání s psychiatrickými pacienty nebo s lidmi pod vlivem drog a alkoholu trvá,“ podotkla policistka.

Zmínila také, že v poslední době mají vyjednavači více výjezdů. Od pondělí již absolvovali čtyři. Nechtěla spekulovat, zda na to může mít vliv horko ve spojitosti s psychickými problémy lidí.

Policie čtyři hodiny vyjednávala s mužem na střeše gynekologie v Praze

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám