Hlavní obsah

Policie čtyři hodiny vyjednávala s mužem na střeše gynekologie v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba čtyři a půl hodiny vyjednávali ve středu večer pražští policisté s mužem, který se pohyboval po střeše budovy gynekologického oddělení vinohradské nemocnice. Dolů se dostal v koši hasičského automobilového žebříku poté, co ho k tomu přesvědčila policejní vyjednavačka.

Muž na střeše čtyři hodiny zaměstnával hasiče a policistyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Okolo půl šesté jsme přijali oznámení o muži, který se pohyboval na střeše gynekologického oddělení ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. Policisté s mužem zahájili krizovou komunikaci, přičemž s ním následně začali vyjednávat přivolaní policejní vyjednavači,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Jan Daněk.

Muž často balancoval na úplném okraji střechy. Policistům na místě asistovali hasiči a také záchranáři. Přivolána byla také zásahová jednotka.

Po zhruba čtyřech a půl hodinách se policejní vyjednavačce podařilo muže přesvědčit, aby se nechal dopravit zpátky na zem. Hasiči se pak na střechu dostali svým automobilovým žebříkem, do jehož koše muž nastoupil a nechal se dopravit dolů.

Tam v doprovodu vyjednavačů pokračoval do přistavené sanitky, která ho převezla k dalšímu vyšetření. Důvod jeho jednání není známý.

Mladík střílel u metra na pražské Palmovce

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám