Hlavní obsah

Polský řidič kamionu dostal za usmrcení dvou silničářů na Uherskohradišťsku tři roky vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S tříletým nepodmíněným trestem a pětiletým zákazem řízení motorových vozidel odešel od Okresního soudu v Uherském Hradišti dvaačtyřicetiletý polský řidič kamionu Adrian Pawel Wróbel. Na rovném terénu rychlostní silnice I/50 se svým vozem ve více než stokilometrové rychlosti usmrtil dva silničáře. Při pravé krajnici pokládali přenosné dopravní značení.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

Rozsudek není pravomocný, obhajoba si ponechala lhůtu na odvolání.

Podle obžaloby řidič řádně nesledoval situaci v silničním provozu, když nereagoval na výstražná světla dodávky odstavené při krajnici a do vozidla narazil.

K neštěstí došlo 4. srpna 2021 v úseku mezi Brnem a Kunovicemi, a to v místech, kde byla povolená rychlost omezena na 70 a následně 50 kilometrů v hodině.

Foto: Policie ČR

Tragická nehoda, při které polský řidič nákladního vozu narazil do stojící dodávky silničářů

Obžalovaný se k činu přiznal. Za usmrcení dvou lidí z nedbalosti mu hrozilo až šest let vězení. Obhájkyně Kristýna Olivová pro klienta požadovala podmíněný trest na spodní hranici trestní sazby. Wróbel dosud nebyl soudně trestaný, soud požádal o mírnější trest.

Při hlavním líčení opakovaně vyjádřil lítost a omluvil se pozůstalým. Uvedl, že ho bezprostředně před havárií postihla náhlá zdravotní indispozice. Nyní užívá antidepresiva a ambulantně se léčí na psychiatrii.

„Nic jsem neudělal naschvál. Je mi to velice líto, chtěl bych se všem znovu omluvit. Sám to těžko zvládám a nedokážu si představit, jak to zvládají rodiny zemřelých. Kdybych neměl děti, tak bych si asi vzal život,“ řekl Wróbel.

Dechová zkouška na přítomnost alkoholu i test na drogy byly u řidiče nákladního vozu, který z havárie vyvázl bez zranění, negativní.

Polský řidič u soudu odmítl vinu za nehodu u Kunovic, při které zahynuli dva silničáři

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám