Hlavní obsah

Policie zadržela na Zlínsku bratry, na které Rakušané vydali zatykač

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Kriminalisté s cizineckou policií zadrželi ve Zlíně dva bratry podezřelé z převaděčství, na které byl v Rakousku vydán mezinárodní zatykač. Oběma hrozí až desetileté vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Mezinárodní zatýkací rozkaz vydaly rakouské úřady začátkem června, česká policie muže dopadla minulý týden. O případu v úterý informovala mluvčí policie Lenka Javorková.

Dva bratři ve věku 40 a 47 let jsou podle ní obviněni z převaděčství. „Několika běžencům za úplatu umožnili nelegálně vstoupit na území Rakouska nebo tranzitovat přes státy Evropské unie ze Srbska do Rakouska, Maďarska a Slovenska,“ upřesnila mluvčí s tím, že mužům hrozí v Rakousku až desetiletý trest vězení.

Při velkém zátahu zadrželi Němci pašeráky převážející z Čech 17 Vietnamců

Evropa

Národnost obviněných policie neupřesnila, uvedla pouze, že se jedná o cizince, kteří pracují v Česku. „Jeden za prací denně dojíždí ze Slovenska a druhý má u nás přechodný pobyt. Mladšího zadrželi policisté při stavebních pracích ve Zlíně, staršího při silniční kontrole,“ sdělila Javorková.

Zadržení muži mají několik záznamů v českém rejstříku trestů, soud oba poslal do předběžné vazby. „V následujících dnech bude rozhodnuto o jejich vydání policistům do Rakouska,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám