Hlavní obsah

V Británii zadrželi šest lidí v případu zotročovaných Čechů

– Londýn

Šest lidí zadržela ve středu na jihovýchodě Anglie britská policie v souvislosti s vyšetřováním případu obchodování s lidmi a moderního otrokářství, kvůli kterému už v květnu ve vazbě skončili čtyři Češi. Oběti zotročování pocházely z Česka.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní razie v Kentu

 
Článek

Ve městě Lydd byli zadrženi muži ve věku 28 a 52 let, ve Folkestonu pak muži ve věku 34 a 39 let a v Doveru 22letý muž a 26letá žena. Jejich národnost Britové nesdělili.

Po květnové razii, kterou v souvislosti se stejným případem provedla policie rovněž ve městech Lydd, Folkestone a Dover, skončili ve vazbě čtyři čeští občané. Policisté tehdy zároveň osvobodili 12 lidí, které podezřelí podle nich vykořisťovali. Také oni pocházeli z Česka. Zpravodajský server BBC v květnu informoval, že zadržená čtveřice má vazby nejen na Česko, ale i na Slovensko.

Květnové ranní zásahy se konaly za asistence Armády spásy, protože bylo cílem osvobodit zotročené. Ti byli převezeni do bezpečí. Podle serveru Kent Live se jednalo o Čechy a policie při vyšetřování případu spolupracovala i s českou policií.

Vykonávali zničující práce

"Obchodování s lidmi a moderní otrokářství jsou nejrychleji rostoucími oblastmi mezinárodní kriminality. Jsou obrovským zdrojem příjmů pro lidi zodpovědné za tyto činy, kterým nezáleží na utrpení, jež způsobují svým obětem. Ty jsou často nalákány do Spojeného království pod příslibem lepšího života," uvedl vyšetřovatel kentské policie James Derham.

Zotročení lidé byli nuceni vykonávat zničující a ponižující práci za minimální nebo žádné peníze. Lidé žili v horších než standardních podmínkách bylo s nimi špatně zacházeno. V květnu byli osvobozeni a převezeni do bezpečí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám