Hlavní obsah

Při velkém zátahu zadrželi Němci pašeráky převážející z Čech 17 Vietnamců

Drážďany
Aktualizováno

Policie v Sasku při pondělní kontrole na dálnici A17 zadržela tři pašeráky lidí, kteří se pokoušeli ve třech automobilech převézt dohromady 17 Vietnamců z České republiky do Německa. Nyní policie pátrá po mužích v pozadí, informoval v úterý deník Hannoversche Allgemeine. Kontroly v pondělí vyvolaly rozsáhlé zácpy.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kolem pondělních 16:50 kontrolovali spolkoví policisté na parkovišti Am Heidenholz osobní auto přijíždějící z České republiky. Kromě řidiče, kterým byl 31letý Ukrajinec, bylo ve voze sedm vietnamských státních příslušníků, uvedla policie. Část se jich tlačila v zavazadlovém prostoru. Čtyři muži a tři ženy neměli doklady o povolení k pobytu. Řidiče policie na místě zadržela.

V 17:45 policisté zkontrolovali Fordu Focus, který řídil 22letý Maďar a spolu s ním bylo v automobilu pět Vietnamců bez příslušných dokladů. Také v tomto případě byl řidič zadržen.

Těsně před půlnocí v 23:45 na dálničním parkovišti Am Heidenholz policisté zkontrolovali volkswagen, v němž byly kromě 47letého ukrajinského řidiče tři Vietnamky a dva Vietnamci bez dokumentů. Řidič byl opět předběžně zadržen.

Policisté se nyní snaží zjistit totožnost všech sedmnácti Vietnamců.

Mami, nemůžu dýchat, umírám, psala Vietnamka matce. Od nálezu kamionu v Anglii se neozvala

Evropa

Kvůli kontrolám aut vznikla na české straně dálnice D8 před hranicí s Německem mnohakilometrová kolona, ve které řidiči strávili dlouhé desítky minut. Vyhnout se jim dalo jen včasným sjetím z dálnice a cestou po staré silnici přes Dubí a Cínovec.

Kontroly u přechodu probíhaly už o víkendu, kdy byli zadrženi dva Albánci ve věku 25 a 29 let. Oba porušili azylové zákony a starší měl zákaz vstupu do Schengenského prostoru volného pobytu. V neděli byl zadržen 47letrý Makedonec, který měl zákaz vstupu do Německa, uvedl deník Sächsiche Zeitung.

Reklama

Výběr článků

Načítám